Coronavirusul ucigaș din China amenință Europa

0

Noul coronavirus se extinde cu repeziciune și în Europa. Primul caz a fot confirmat în Finlanda la o femeie de 32 de ani. Anterior au fost confirmate cazuri de coronavirus în Franţa şi Germania.

Institutul național de sănătate și bunăstare din Finlanda a confirmat primul caz de coronavirus din țară. Este vorba despre o femeie în vârstă de 32 de ani din Wuhan, care a ajuns în Finlanda, după ce în aceeaşi zi a călătorit şi la Ivalo, un sat din regiunea Laponiei de Nord. Femeia a dezvoltat simptome respiratorii şi febră şi a mers la camera de urgenţă.

„În țările Uniunii Europene există o cunoaștere puternică cu privire la modul de prevenire a bolilor infecțioase. Și cred că aceasta este și mai puternică în Finlanda. Districtul de asistență medicală din Laponia va avea grijă de monitorizarea posibilelor persoane expuse. Monitorizarea va dura timp de 14 zile, ceea ce este o recomandare a Organizației Mondiale a Sănătății „, a declarat Taneli Puumalainen, medic senior de la Institutul finlandez pentru sănătate și bunăstare.

Până acum China a confirmat 1.975 de cazuri de pacienți infectați cu coronavirus, iar bilanţul deceselor a ajuns la 56. Peste 11 milioane de persoane sunt vizate de restricţii privind circulaţia la Wuhan.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.