Vaccinul împotriva coronavirusului din China trebuie testat mai multe luni!

0

Cel puţin trei luni vor fi necesare pentru a testa dacă un vaccin împotriva noului tip de coronavirus (2019-nCov) este eficient, a declarat miercuri renumitul epidemiolog chinez Li Lanjuan, informează dpa şi Xinhua.

Într-un interviu acordat agenţiei de presă Xinhua, Li Lanjuan, şeful Laboratorului de stat pentru Diagnosticul şi Tratamentul Bolilor Infecţioase, a declarat că au fost izolate două tulpini de virus necesare pentru dezvoltarea vaccinului.

Epidemia de coronavirus, care a izbucnit în oraşul central Wuhan în luna decembrie, s-a soldat cu 170 de morţi, din cele peste 7.711 cazuri de contaminare înregistrate în ţară, au anunţat joi autorităţile chineze.

China se confruntă în prezent cu perioada de vârf a cazurilor confirmate, dar odată cu implementarea măsurilor de prevenţie şi control, numărul viitoarelor infecţii se va reduce semnificativ, a mai spus Li Lanjuan, academician al Academiei Chineze de Inginerie.

Miercuri, Consulatul Rusiei din provincia Guangzhou a anunţat că Rusia şi China colaborează pentru a dezvolta un vaccin împotriva noului tip de coronavirus, iar experţii din Beijing au predat deja genomul acestui virus unor cercetători din Moscova.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.