Coronavirusul le strică planurile atleților români

Coronavirusul afectează și lumea sportului! Campionatele Mondiale de Atletism de Sală, ce urmau să aibă loc în perioada 13-15 martie, la Nanjing (China), au fost amânate pentru anul viitor. Vestea i-a întristat pe atleții români care sperau la o medalie.

Andreea Panțuroiu și Rareș Toader fac parte dintre atleții români care își puneau mari speranțe în Campionatele Mondiale de Sală de la Nanjing, din luna martie. Cea mai importantă competiție a sezonului a fost amânată din cauza Coronavirus. Aruncătorul de greutate Rareș Toader îsi propusese să realizeze baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în vreme ce triplusaltista Andreea Panțuroiu se aștepta chiar la o medalie la competiția din China.

“Pentru mine e trist, pentru că am muncit foarte mult pentru acest concurs, era obiectivul meu principal în sezonul de sală. Era un bun prilej de testare înaintea sezonului ce va veni, cu Jocuri Olimpice și Europene. Aveam în plan și o medalie, în urmă cu doi ani am venit pe locul patru și acum ar fi trebuit să urc pe podium. Având în vedere că sunt și alte țări foarte puternice, ar fi putut să facă repede o schimbare și să se organizeze în altă parte” – Andreea Panțuroiu, campioană europeană de tineret la triplusalt.

“M-am demoralizat puțin, deoarece mă așteptam să fiu în formă și să dau tot ce am mai bun la Campionatul Mondial. Este normal ce au făcut și e bine că nu l-au mutat, sănătatea este pe primul plan și nu ar fi fost corect pentru atleții chinezi să nu fie invitați la Campionatul Mondial” – Rareș Toader, campion național de tineret la aruncarea greutății.

Virului din Asia nu îi sperie

Obișnuiți cu deplasările, datorate concursurilor și perioadelor de pregătire din străinătate, atleții români nu se tem de pericolul Coronavirus și vor continua să călătorească.

“Pe mine nu mă sperie nimic pentru că am o imunitate foarte bună. În 2016 a fost virusul Zika în perioada Jocurilor Olimpice de la Rio și nu am avut nicio problemă. Sper să fie totul bine și să fim toți sănătoși” – Andreea Panțuroiu, campioană europeană de tineret la triplusalt.

“Sunt convins că Ministerul Sănătății face toate demersurile pentru a ne proteja și că se vor găsi unele căi pentru a face asta” – Rareș Toader, campion național de tineret la aruncarea greutății.

Florin Florea: “Sănătatea sportivilor primează”

Președintele Federației Române de Atletism consideră că decizia de a amâna competiția din China este corectă, spre deosebire de varianta mutării sale în altă zonă geografică. Campionatele Mondiale de Sală au fost amânate pentru anul viitor și vor fi organizate tot la Nanjing. Spre deosebire de până acum, 2021 va fi anul în care vor avea loc atât Campionatele Mondiale, cât și cele Europene de Sală.

“Având în vedere că încă nu avem toate datele, mai degrabă mergem pe prevenție. Sănătatea sportivilor primează, indiferent de câte medalii vrem să luăm. Un Campionat Mondial nu se poate organiza de azi pe mâine, chiar dacă sunt multe baze sportive în lume. Decizia de a se amâna este cea mai bună și cred că atleții înțeleg acest lucru. Pentru noi, Campionatul Balcanic a devenit astfel cea mai importantă competiție din iarnă. Probabil vom duce la această competiție o echipă mai numeroasă” – Florin Florea, președinte FR Atletism.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.