Război total la vârful PSD. Ciolacu îl amenință pe Teodorovici cu excluderea din partid!

Share:

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a a anunţat, vineri, că parlamentarii social-democraţi care nu vor vota moţiunea de cenzură sau care vor lipsi nemotivat de la şedinţa plenului reunit vor fi suspendaţi din partid, neavând astfel posibilitatea de a figura pe listele electorale. Mesajul voalat al lui Ciolacu (foto: ro.sputnik.md) este adresat, în special, celor care îi contestă șefia partidului, în special Eugen Teodorovici, fostul ministru de Finanțe, cel care nu a semnat moțiunea de cenzură. De asemenea, mulți apropiați ai lui Dragnea, respectiv Dăncilă consideră că modul în care acesta a preluat conducerea PSD este ilegal.

„Am luat o decizie, alături de colegii mei: în cazul în care un parlamentar al PSD nu votează moţiunea sau lipseşte nemotivat de la ziua în care va fi votul pe moţiune, o perioadă, respectiv până după alegerile generale, va fi suspendat din PSD, cu alte cuvinte nu va participa pe listele PSD la viitoarele alegeri”, a declarat Ciolacu la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Marcel Ciolacu a mai precizat că „matematic, în acest moment” se bazează pe 232 de voturi pentru susţinerea moţiunii.

„Am luat hotărârea de a susţine, alături de parlamentari, demersul privind trecerea moţiunii de cenzură şi este prioritatea numărul unu a PSD. În acest moment sunt trei forţe politice parlamentare care susţin acest demers, respectiv PSD, UDMR şi Forţa Naţională. Mai avem negocieri în continuare, în zilele următoare. Avem şi o strategie făcută împreună cu colegii mei din teritoriu, punctual cu anumiţi parlamentari independenţi sau neafiliaţi”, a menţionat preşedintele interimar al PSD, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă PSD va avea un candidat pentru funcţia de premier, în cazul în care va trece moţiunea, Ciolacu a declarat că acest lucru va fi stabilit într-o şedinţă a Comitetului Executiv.

„În schimb, am luat act deja de antepronunţarea preşedintelui României, care a spus că îl desemnează pe domnul Orban. (…) Este pregătit PSD pentru orice posibilitate, inclusiv să preia guvernarea, anticipate şi orice altă posibilitate. (…) Această moţiune este o noutate pentru Parlamentul României, ea este legată de un lucru punctual, o asumare a răspunderii pe modificarea legislaţiei electorale. Acest lucru nu exclude ca în această perioadă şi în această sesiune să avem o altă moţiune în jurul unui proiect politic. Vom vedea, vom discuta după această etapă”, a menţionat Marcel Ciolacu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.