Bătaia de joc continuă. CFR Călători, pierderi uriașe și în 2019!

0

Directorul general al CFR Călători, Dan M. Costescu, a descoperit atunci când a venit la conducere, în urmă cu o săptămână, o gaură uriaşă lăsată de un proiect de buget care prevede pierderi de 603 milioane lei şi deja a implementat măsuri care i-au permis reducerea rezultatului negativ cu 50 milioane lei.

„Nu e un secret pentru nimeni că CFR Calatori se află într-o situaţie proastă. Acesta a fost şi motivul pentru care am fost solicitat şi numit de consiliul de administraţie. În momentul preluării compania avea un buget întocmit pe o pierdere de 603 milioane lei şi estimase la 400 de milioane de lei datoriile la 30 martie 2020, generate de obligaţiile mai vechi care trebuiau onorate”, a declarat pentru News.ro directorul general al CFR Călători, Dan M. Costescu.

Imediat cum a aflat de această problemă,Dan Costescu a fost nevoit să caute urgent măsuri pentru a reduce un posibil rezultat negativ.

„Din acest punct plecăm. Ştim ce avem de făcut şi sunt pregătite mai multe pachete de măsuri. Prin toate mecanismele legale posibile în acest moment şi deciziile pe care le-am luat, am reuşit în câteva zile să reducem 50 de milioane de lei din această pierdere. Primul pachet a fost implementat repede, iar celelalte intervenţii vor fi lansate de acum înainte. Trebuie însă să fim conştienţi că aceste intervenţii au termene de aplicare şi produc efecte pe perioade diferite, de la câteva săptămâni la luni sau chiar ani. Şi este la fel de important ca acestea să fie susţinute şi continuate pe termen lung de forţele politice, indiferent care sunt acestea sau conducerile companiei”, a mai spus CEO CFR Călători.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.