Coronavirusul face ravagii în China. Mii de persoane, infectate zilnic!

Share:

Numărul persoanelor ucise de noul coronavirus a ajuns la 493 de persoane, în timp ce numărul persoanelor infectate 24.551 de persoane, conform bilanţului publicat miercuri, 5 februarie, de autorităţile medicale de la Beijing.

În doar 24 de ore s-au înregistrat 65 de noi decese din cauza coronavirusului, majoritatea fiind în provincia Hubei, epicentrul virusului ucigaş. De asemenea, şi numărul persoanelor infectate a crescut cu 4.000 de persoane într-o singură zi. În acelaşi timp, au fost salvate vieţile a 910 persoane.

La nivel mondial, în 27 de țări au fost înregistrate aproape 230 de cazuri de infecție cu acest virus. Cele mai multe persoane au călătorit recent în Wuhan sau în alte zone din provincia Hubei sau erau turişti chinezi.

În Europa, virusul ucigaş a fost confirmat la 25 de persoane, 12 în Germania, şase în Franţa, două în Marea Britanie, două în Italia, unul în Belgia, unul în Finlanda şi unul în Suedia.

Apple, Starbucks și Ikea și-au întrerupt temporar magazinele din China. Centrele comerciale sunt pustii, punând în pericol vânzările unor producători de îmbrăcăminte și încălțăminte, precum Nike și Under Armour, dar și rețeaua de restaurante fast-food McDonald’s.

Fabricile care produc automobile pentru General Motors și Toyota au înregistrat întârzieri în producție, deoarece așteaptă ca muncitorii să se întoarcă din vacanța de anul nou, care a fost prelungită de guvernul de la Beijing din cauza răspândirii epidemiei de coronavirus.

Persoanele decedate din cauza infectării cu coronavirus nu vor putea fi înmormântate unde doresc famiile lor şi nici nu vor avea parte de un priveghi. Guvernul chinez a prezentat un protocol strict cu privire la modul în care sunt gestionate cadavrele, ca parte a eforturilor de a controla epidemia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.