Viscolul și ninsorile paralizează România. Școli închise, drumuri închise, copaci cazuți!

Share:

Situatie grea pe drumurile din Romania. Din cauza ninsorilor mai multe drumuri sunt inchise pe perioada codului rosu.

Școlile din judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Buzău, Vrancea şi Tulcea sunt suspendate, joi, din cauza vremii.

Astfel, în judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Buzău, şcolile şi grădiniţele sunt închise total, în judeţul Tulcea doar unităţile de învăţământ din judeţ, cu excepţia municipiului reşedinţă, iar în Vrancea sunt suspendate doar cursurile din timpul dimineţii.

Ministerul Educaţiei a anunţat că tot din cauza vremii, vor fi suspendate cursurile de la Liceul „Liviu Rebreanu” şi Şcoala Gimnazială „Geo Bogza” din localitatea Bălan, judeţul Harghita.

Ora: 05:30

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, la aceasta ora, situatia traficului se prezinta astfel:

La nivelul judetelor Buzau, Braila, Ialomita si Tulcea, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, a decis ca in perioada codului rosu, intervalul orar 22.00-08.00 drumurile nationale si  judetene sa fie inchise pentru toate categoriile de vehicule, cu exceptia celor de interventie.

– Autostrada A2 de la km 10+600m (Bucuresti) – km143(Fetesti) respectiv  Cernavoda(km 160) – Constanta( km 212), trafic inchis din cauza viscolului.

drumuri nationale cu trafic blocat:

–  in judetul Harghita, DN12C Gheorghieni – Lacu Rosu, intre kilometrii  km 5 – 32 si  pe DN 13B, intre localitatile Bucin si Praid, din cauza  caderilor de copaci pe partea carosabila,  traficul rutier a fost  inchis, pana la remedierea situatiei;

–  Judetul Arges, pe raza  comunei Cetateni -DN 72A de la km.49+900 m-km.50+100m orele 22.00 se inchide circulatiei rutiere din cauza caderilor de copaci de pe versanti.In functie de conditiile meteo se va relua traficul.

– judetul Constanta, se inchide DN 2A Harsova – Ovidiu si DN22 Ovidiu –Tulcea, inchis viscol.

– in judetul Covasna, din cauza unor arbori cazuti pe carosabil, traficul este blocat pe   DN 10  Buzau – Covasna. Traficul a fost oprit si pe  DN13E Zagoni –Barcani, din cauza viscolului.

– in judetul Prahova, din cauza unor arbori cazuti pe carosabil, traficul este blocat pe DN1A  Ploiesti  – Cheia(situatia se va mentine pana in maine dimineata). Inchis DN 71 Sinaia  –Moroieni, viscol.

-judetul Vrancea, DN23B Maicanesti – Ciorasti trafic inchis din cauza viscolului.

– jud Galati, DN24 D Galati-Barlad, trafic inchis din cauza viscolului.

– in judetul  Calarasi,  din cauza viscolului traficul a fost oprit pe DN 3  Calarasi – Lehliu –Fundulea, DN3A Fetesti – Lehliu, DN 31 Oltenita – Calarasi si pe DN 21 Calarasi – Slobozia.

restrictii rutiere instituite:

–  in judetul Botosani, traficul rutier este restrictionat peste 7,5 tone pe DE 58 Botosani –Suceava si DE 58 Botosani – Iasi;

–  in judetul Constanta, traficul rutier este restrictionat peste 7,5 tone pe DN22C Cernavoda –Murfatlar, DN 3 Ostrov-Murfatlar, DN22 Ovidiu – Tulcea, DN22A Hirsova- Tulcea, DN2A Hirsova – Ovidiu si DN38 Agigea –Negru Voda;

–  in judetul Iasi, traficul rutier este restrictionat peste 7,5 tone pe DN28 Roman – Targu Frumos, DN 28A Targu Frumos – Pascani si DN 28B Targu Frumos – Harlau;

–  in judetul Vaslui traficul rutier este restrictionat peste 7,5 tone pe la intrarea in tara(Vama Albita) precum si pe toata raza judetului;

–  in judetul Galati traficul rutier este restrictionat peste 3,5 tone pe DN25 Galati –Tecuci;

– in judetul Prahova, traficul rutier este restrictionat pentru toate categoriile de autpvehicule, pe DN1A  Ploiesti  – Cheia.

traficul feroviar:

– pe Magistrala 300 Predeal – Brasov, la iesirea din statia CF Timisu de Sus (in judetul Brasov), un pantograf s-a defecat. Din acest motiv, traficul feroviar este intrerupt. Deplasarea mai multor trenuri de calatori va fi afectata.

– pe Magistrala 501 Siculeni – Adjud, traficul feroviar este blocat, la kilometrul 129+900(localitatea Nadejdea), din cauza unui copac care a cazut pe sina de cale ferata;

– pe Sectia de Calea 502 Ilia –Vatra Dornei, traficul feroviar este blocat din cauza unui copac care a cazut pe sina de cale ferata;

– Sectia de cale ferata 501 Adjud – Siculeni, traficul feroviar este blocat din cauza unor  copaci care au cazut pe sina de cale ferata.

traficul aerian: nu s-au inregistrat probleme cauzate de efectele fenomenelor meteorologice.

traficul maritim si fluvial: in judetul Constanta, din cauza vantului puternic, toate porturile si-au suspendat activitatea

Atentionam ca in zonele aflate sub cod rosu se poate lua oricand decizia inchiderii totale a circulatiei rutiere pentru toate categoriile de autovehicule.

Recomandam conducatorilor auto ca pe drumurile aflate sub cod portocaliu si rosu, sa circule prudent, sa adapteze viteza la conditiile din trafic, sa aiba autovehiculele echipate corespunzator pentru conditii de iarna si sa se informeze in prealabil cu privire la conditiile de trafic din zonele tranzitate.

Cantitati impresionante de zapada au cazut in noaptea de miercuri spre joi, in Bucuresti. Autoritatile au fost luate prin surprindere, ca de obicei, iar drumurile sunt pline de zapada la primele ore ale diminetii.

Mai multe strazi din Bucuresti sunt inca acoperite cu un strat serios de zapada, iar circulatia la primele ore ale diminetii este ingreunata. Doa pana la ora 21 deja cei de la Pompieri au fost solicitati in 59 de cazuri sa intervina pentru a indeparta 20 de copaci cazuti pe autoturisme si carosabil, alte elemente de constructie cazute din cauza zapezii, 6 panouri publicitare cazute dar si 3 stalpi cazuti pe carosabil, inclusiv un semafor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.