Nicolae Voiculeț trage un semnal de alarmă: China, uitată de cei care conduc România!

0

Când am aflat că niciun înalt oficial al României nu a trimis încă un mesaj oficial sau privat de susținere a poporului chinez, am fost extrem de trist și m-am simţit ca și cum aș fi singur în aceste două săptămâni de când s-a declanșat epidemia letală din China.

Aştept să mă reprezinte cu demnitate și cu onoare în străinătate, cei care conduc azi România, ca toate celelalte țări să înțeleagă (aşa cum trebuie) cine suntem noi și să fim percepuți ca un partener egal la masa discuțiilor și chiar a negocierilor și nu în ultimul rând să intervenim și să fim prezenți în momentele de criză ale lumii.

Aştept încă și încă sunt optimist!

În schimb am observat în aceste zile, două tabere, care au o bătălie aproape personală pentru deținerea puterii cu orice preț, în detrimentul oamenilor ajunși la disperare.

Nu mă regăseam deloc în acest scenariu absurd, în care spectacolul este soldout, se joacă fără spectatori și mai sunt și ușile închise! Un teatru ridicol!

Îmi vine să strig după ajutor…!!!

Simt o tristețe mare pentru că nu mai există empatie pentru oamenii în suferință. Acum, aici, toată emoția este legată doar de bani și putere! Atât!

Am mai observat că în ultima săptămână, China a fost izolată de mai tot restul lumii! Și aceasta izolare va mai continua!

Companiile multinaționale au închis sau se retrag pe perioade nedeterminate. Totul se învârte în jurul banilor și totul este numai despre bani, nimic despre oameni și viețile lor. Observ că adevărata față a umanității nu mai are legătură cu umanitarismul!

Din datele comunicate oficial, până astăzi au murit în China aproximativ 600 de oameni și peste 28.000 sunt infectați!

Mi se pare că traversăm o perioadă de totală indiferență și ignoranță la scară globală, vis-a-vis de acești oamenii în suferință.

Mă întristează să știu că au trecut două săptămâni de când China se confruntă cu această situație de criză și încă nu am văzut până azi 06.02.20, niciun mesaj de suport sau încurajare din partea vreunui înalt demnitar al României!

Nu le mai pasă de nimeni acestor oameni preocupați decât doar de ei…?

Probabil majoritatea dintre ei au o agendă de preocupări și interese mai importante dacât acești oameni din China care mor în timp ce merg pe stradă grăbiți spre familiile lor. Cred că Diplomația României nu mai e ce-a fost odată!

Pe rețelele de socializare ale președintelui României dar și a primului ministru, nu există încă nicio formă de empatie sau de solidaritate adresată guvernului, sau poporului chinez!

În schimb sunt deja oficiali ai multor țări, care au transmis mesaje de susținere și încurajare Chinei.

Mi se pare că cei care ne “conduc” România azi, sunt absenți nu numai cu noi aici în țară, (așa după cum bine știm) dar sunt absenți și la tot cea ce se întâmplă in lume!

În ultimii doi ani am avut onoarea să susțin concerte de reprezentare si promovare a României în China, prin trei turnee foarte speciale de diplomație culturală.

China este recunoscută ca una din marile culturi ale lumii și poate una dintre cele mai vechi. Am o mare admirație pentru acest popor și patrimoniul lor cultural!

Eu, un simplu român, Nicolae Voiculeț, sunt alături prin rugăciuni de poporul chinez și trimit tuturor celor îndurerați de pierderea familiilor lor, condoleanțe dar și gânduri bune de sănătate, împreună cu puterea de a trece peste această încercare!

Și încă ceva: multă IUBIRE, IUBIRE, IUBIRE!

Nicolae Voiculeț

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.