Planul de pace al președintelui Trump pentru Orientul Mijlociu, aruncat la gunoi!

0

Preşedintele Adunării Naţionale din Kuweit a aruncat la gunoi sâmbătă o copie a planului american de soluţionare a conflictului israeliano-palestinian, în cursul unei reuniuni de urgenţă a şefilor de parlamente arabe la Amman, relatează AFP.

” ‘Acordul secolului’ s-a născut mort şi orice alte discursuri (pe această temă) sunt respinse”, a afirmat Marzouk al-Ghanem în cadrul acestei reuniuni convocate la cererea Iordaniei, cu privire la planul pe care preşedintele american Donald Trump l-a prezentat la 28 ianuarie.

”În numele tuturor popoarelor arabe şi islamice (…), spun că locul real al acestor documente ale aşa-numitului acord al secolului este coşul istoriei”, a spus el înainte de a arunca foile pe care le avea în mână într-un coş de gunoi, în aplauzele publicului.

Palestinienii, Liga Arabă şi Organizaţia Cooperării Islamice (OCI) au respins deja planul care prevede în special anexarea de către Israel a peste 130 de colonii evreieşti şi a Văii Iordaniei, în Cisiordania.

Washingtonul consideră că Ierusalimul este capitala ”indivizibilă” a statului evreu, în timp ce palestinienii vor să facă din partea de est a Oraşului Sfânt capitala statului la care ei aspiră.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.