Vântul puternic face ravagii în mai multe țări din Europa

0

Europa este grav afectată de fenomene meteo extreme. MAE a anunţat că în Slovenia a fost emis cod roșu, fiind prognozate rafale puternice ale vântului, care vor atinge viteze de până la 100 km/h. De asemenea, MAE anunţă că în Germania meteorologii avertizează că se vor înregistra fenomene meteorologice extreme, cu furtuni și vânt, cu rafale de până la 140-180 km/h.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Slovenia că Agenția locală pentru mediu a emis un cod roșu pentru întreg teritoriul țării, valabil marți 11 februarie 2020 în intervalul orar 04:00 – 23:00, fiind prognozate rafale puternice ale vântului, care vor atinge viteze de până la 100 km/h. Pe cale de consecință, unele elemente de infrastructură (poduri, viaducte, carosabil rutier etc.) vor fi închise circulaţiei și transportului de mărfuri, respectivele zone urmând să fie semnalizate corespunzător.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în R.F. Germania că, în conformitate cu datele transmise de Autoritatea Federală pentru Protecția Populației, până în data de 11 februarie 2020, orele 18:00, se vor înregistra fenomene meteorologice extreme, cu furtuni și vânt, cu rafale de până la 140-180 km/h.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.