Modificări în „Programul Rabla” 2020. Crește prima de casare!

Share:

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat schimbări în Programul Rabla. În premieră, se va aplica şi pentru achiziţia de motociclete, ministrul a explicat şi care sunt sumele decontate prin acest program. 

Prima de casare, în valoare de 3.500 de lei, din programul Rabla Clasic, poate să crească cu încă 1.000 de lei dacă maşina nou cumpărată se înscrie în prograul de emisii de 96gCO2.

„Am introdus un ecobonus nou, valoarea lui este tot de 1.000 de lei, adăugat la prima de casare. Acesta se poate cumula cu prima de casare dacă mașina nouă are sistem GPL, mult mai puțin poluant. Am decis inclusiv creșterea ecobonusului pentru mașinile hibride convenționale, care nu se încarcă la priză, de la 1.700 la 2.500 de lei. Suma maximă care poate fi decontată prin Rabla Clasic poate ajunge la 2.000 de euro”, a spus ministrul.

Ministrul Mediului a anunţat faptul că, în premieră, prin programul Rabla pot fi cumpărate şi motociclete.  Conform acestuia, motocicleta este un mijloc de transport din ce în ce mai folosit, iar în plus este şi mai puţin poluant.

„Și în acest caz trebuie casat un autovehicul vechi. Prima de casare pentru cumpărarea unei motociclete e de 3.500 de lei, pentru că vrem să fie echitate între cumpărătorii de mașini și cei de motociclete. Dacă la mașini decontăm în jur de 10% din valoare, am vrut să păstrăm aceeași proporție și la motociclete, acestea fiind ceva mai ieftine”, a spus ministrul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.