UE nu vrea ciocniri între forțele turce și ruse în Siria

Share:

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a avertizat miercuri împotriva pericolului unei ciocniri între forţele turce şi ruse în Siria, îndemnând ţările Uniunii Europene să se doteze cu mijloacele capabile să influenţeze soluţionarea conflictului, potrivit France Presse.

”Asistăm la confruntări între regimul sirian şi forţele turce, fără a mai vorbi de riscul de a vedea militari turci şi ruşi luptându-se”, a subliniat el în cursul unui discurs susţinut marţi seara în Parlamentul European, al cărui conţinut a fost publicat miercuri de serviciul său de presă.

”Aceste tensiuni ar putea declanşa la rândul lor un conflict regional mai larg”, a avertizat Borrell. ”Încetarea focului convenită între Ankara şi Moscova trebuie pusă în aplicare”, a pledat el.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ameninţat miercuri să lovească regimul sirian ”oriunde” în caz de noi atacuri împotriva forţelor sale şi a acuzat Rusia că ia parte la ”masacrarea” civililor în nord-vestul Siriei.

Josep Borrell urmează să participe miercuri seara la reuniunea miniştrilor apărării din ţările membre NATO, la sediul Alianţei din Bruxelles.

Turcia este membră a NATO, iar acţiunile sale în Siria şi în Libia deranjează numeroşi parteneri ai săi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.