Decizie șoc a DNA: Medicul Mircea Beuran, reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită

Medicul Mircea Beuran a fost reţinut joi pentru 24 de ore, anunţă DNA, fiind acuzat de luare de mită. Anchetatorii susțin că medicul a luat mită de la un medic 10.000 de euro, ca să îl ajute să obțină un post de asistent universitar la UMF București. Denunțul a fost făcut chiar de medicul care ar fi oferit banii. Mâine profesorul Mircea Beuran va fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare de 30 de zile.

Profesorul Mircea Beuran a fost reţinut de DNA. Anunţul a fost făcut printr-un comunicat al instituţiei.

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 90/VIII/3 din data de 13 februarie 2020, privind efectuarea unor percheziții domiciliare în municipiul București, Biroul de Informare și relații Publice este abilitat să transmită următoarele

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 februarie 2020, a inculpatului: BEURAN MIRCEA, care la data faptei îndeplinea funcțiile de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită”, se arată în comunicat.

Profesorul Mircea Beuran a intrat la audieri acum aproape 8 ore la sediul DNA.

„În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, în calitățile menționate mai sus, a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor. Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 14 februarie 2020, inculpatul Beuran Mircea urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.”, se mai arată în comunicatul DNA.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.