Iohannis scapă de dosarul privind casele

Dosarul privind casele președintelui Klaus Iohannis, de la Sibiu, a fost clasat de Parchetul General, au confirmat surse pentru Realitatea PLUS. 

Soţia preşedintelui, Carmen Iohannis a fost audiată la începutul lunii februarie 2019 la Parchetul General în dosarul privind imobilele familiei.

Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) ca urmare a unei plângeri depuse de Lumea Justiţiei împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucşă, şi a soţilor Carmen şi Klaus Iohannis.

Sesizarea a fost depusă în legătură cu demersul prin care cuplul prezidenţial a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului. Imobilele aparţineau statului român şi erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000 – noiembrie 2014 de Klaus Iohannis.

În sesizare se arată că, de pe urma exploatării unui imobil, soţii Iohannis ar fi obţinut 320.000 euro, până când instanţele braşovene le-au anulat atât actul de vânzare-cumpărare declarându-i cumpărători care nu pot invocă buna-credinţă, cât şi actele de moştenire care au stat la baza preluării imobilului din patrimoniul statului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.