Tăriceanu nu va vota Guvernul Orban 2

0

Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat vineri că ALDE, partidul pe care îl conduce, NU va vota pentru învestirea Guvernului Orban 2, pentru că „situația este de un inedit absolut, este ridicolă!”.

„Decizia asta am luat-o: nu votăm Guvernul Orban II. Nu e niciun dubiu, pentru că suntem într-o situație în care cuvântul ridicol este prea puțin. Pe de o parte, avem un președinte care propune un premier care să pice în Parlament, pe de alta avem un premier care nu vrea să-și treacă Guvernul. Această situație este de un inedit absolut, nu există așa ceva!”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la Gândul Live.

Despre criza politică, Tăriceanu spune că în loc să evite o criză politică, șeful statului adâncește această criză.

„Președintele Iohannis ar trebui să evite orice criză,, dar prin ce face el adâncește ciza. Nu mai vorbesc de penibilul poziției primului ministru, care e numit ca să fie căzut. Este problema acestei anormalități grave, în care presedintele insista pe acelasi drum si premierul accepta aceasta complicitate care este umilitoare Este o umilință pentru el ca persoană. Ludovic Orban este pus în postură deloc firească, de păcălici, numit în fruntea unui guvern care urmează să cadă de la început. Eu n-am mai auzit de așa ceva! El spune de la început că eu accept să pic pentru că președintee mă foloseste in acest scop. Probabil Orban nu știe ce urmează sau știe că nu va mai fi nominalizat și a încercat după căderea guvernului, votul care urmează, probabil incearca sa evite acest lucru”, a mai spus Tăriceanu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.