Bugetarii vor lua indemnizație de hrană și în 2020

0

Conform Ordonanței de urgență a Guvernului 1/2020, anul acesta valoarea indemnizației de hrană de care beneficiază lucrătorii la stat se va păstra la nivelul din 2019. De această indemnizaţie beneficiază bugetarii, inclusiv parlamentarii, angajații ministerelor, angajații consiliilor locale sau orice alți angajați în instituții publice.

Ordonanța de urgență a Guvernului 1/2020 a intrat în vigoare marţi, 18 februarie. Suma de bani acordată bugetarilor pentru hrană anul acesta rămâne la aceeași valoare cu cea de anul trecut, respectiv 346 de lei.

De indemnizație de hrană beneficiază, începând din acest an, lucrătorii la stat, inclusiv parlamentarii, angajații ministerelor, angajații consiliilor locale sau orice alți angajați în instituții publice.

Cei 346 de lei reprezintă, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 114/2018, valoarea brută a indemnizației de hrană, aceasta fiind asimilată salariilor, adică se datorează impozit și contribuții obligatorii pentru ea, fapt ce duce la diminuarea cuantumului primit, de fapt, de bugetari, potrivit avocatnet.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.