Luptă electorală pe viață și pe moarte. Gabriela Firea acuză PNL că vrea să tripleze prețul întreținerii!

0

Primarul general Gabriela Firea a declarat, la România TV, că preţul întreţinerii ar putea creşte de trei ori pe motiv că Guvernul vrea să elaboreze un proiect pentru eliminarea subvenţiei la agentul termic. Edilul a afirmat că măsura ar lovi familiile cu doi-trei copii, dar şi pensionarii deoarece nu toţi vor fi incluşi în categoria de „consumator vulnerabil”.

În cadrul emisiunii „Punctul culminant” realizată de Victor Ciutacu, Gabriela Firea a afirmat că este îngrijorată de „măsurile pe care doreşte să le ia PNL la guvernare în detrimentul bucureştenilor”.

„Ministrul Economiei care se ocupă şi de energie, domnul Popescu, a anunţat faptul că lucrează la un proiect de hotărâre prin care să se elimine subvenţia la agentul termic. Asta înseamnă că facturile se vor tripla pentru cetăţenii din municipiul Bucureşti. Fac pentru toată ţara, dar în mod special spun că în Bucureşti oamenii sunt bogaţi şi trebuie să plătească mai mult”, a declarat primarul general la România TV.

Edilul Firea a mai spus că „se va declara că este ajutor de stat şi acele sume va trebuie să le recuperăm de la cetăţeni şi pot să vină controale de la Curtea de Conturi să spună că am plătit acele sume în detrimentul legii”.

„PNL loveşte acum în clasa de mijloc, în famiiile care au salariu mediu pe economie, cu doi-trei copii. Dacă ar fi avut venituri mai mari, s-ar fi mutat într-un bloc nou, cu condiţii mult mai bune de trai. Noi facem foarte multe monitorizări. Aceste familii, dacă ar avea mai mulţi bani, nu ar rămâne în nişte apartamente mici.

În momentul în care facturile s-ar tripla, s-ar dezechilibra bugetele acestor familii. Ei spun că vom reanaliza ideea de consumator vulnerabil. E posibil să îi lăsăm în această categorie pe unii pensionari, deci nu pe toţi, pe unii şomeri şi restul să pună mâna să plătească”, a spus Gabriela Firea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.