Totul despre programul Casa Eficientă Energetic. Cum poți primi până la 15.000 de euro de la stat!

Share:

Un program anunțat de Administrația Fondului de Mediu (AFM) anunță că cei care vor să-și îmbunătățească locuințele din punct de vedere energetic ar putea primi până de la 15.000 de euro din partea statului.

Programul Casa Eficientă Energetic ar putea demara, pentru prima dată, în decursul anului 2020, transmite ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor. Astfel că, prin intermediul acestui program, AFM – Administrația Fondului de Mediu – ar putea finanța cu până la 15.000 de euro o locuință.

„Avem un buget total de 429 de milioane de lei și ne-am programat să avem între 6000 și 8000 de beneficiari”, a precizat ministrul Mediului.

Acest program, denumit, Casa Eficientă Energetic, ar urma să finanțeze sisteme de încălzire, iluminat ecologic și sisteme de izolație termică. Mai mult decât atât, programul s-ar putea adapta oricărei necesități a fiecăruia. Așadar, acest lucru înseamnă că cei care vor să își eficientizeze energetic locuințele, vor putea achiziționa fie doar o categorie de sisteme, fie toate tipurile de tehnologii enumerate anterior. Însă programul nu se adresează numai persoanelor fizice. De asemenea, instituțiile publice ar putea accesa și ele fonduri pentru achiziționarea de echipamente eficiente energetic. Pentru acestea, bugetul va fi unul separat. Acest buget este calculat la 384 de milioane de lei.

Programul Casa Eficientă Energetic nu se aplică în prezent. Pentru ca acest lucru să se întâmple, acesta trebuie să fie inclus într-un proiect de act normativ, adoptat de autorități, iar apoi publicat în Monitorul Oficial.

Citește și
2 Comentarii
  1. Alexandru spune

    Stiti ceva noutăți despre acest program?? Si ce documentație trebuie depusă pt a beneficia de aceste avantaje??

  2. Dragan gabriela spune

    M-as bucura f mult daca acest program ar demara mai repede anul acesta pentru ca foresc sa imi eficientizez casa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.