Putin l-a demis pe unul dintre apropiații săi

0

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin l-a demis marţi din funcţie pe unul dintre consilierii săi, Vladislav Surkov, arhitectul ‘verticalei puterii’. Presa a anunţat plecarea sa în urmă cu mai multe săptămâni.

Demiterea lui Surkov, în vârstă de 55 de ani a fost anunţată printr-un decret prezidenţial publicat pe site-ul Kremlinului. Cu toate acesta, până în acest moment noile sale funcţii posibile nu au fost făcute publice.

Surkov a fost înlocuit pe 11 februarie de către şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale Dmitri Kozak, în vârstă de 61 de ani, în calitatea de negociator-şef al conflictului din estul Ucrainei, pe fondul relansării procesului de pace între Moscova şi Kiev.

Vladislav Surkov este pentru mulţi dintre opozanţii ruşi „eminenţa cenuşie” de la Kremlin deoarece prin funcţia pe care o deţinea în administraţia prezidenţială de la Moscova a organizat la începutul anilor 2000 instaurarea unui sistem de putere cu media ţinută sub control, cu o opoziţie docilă în parlament şi reprimarea contestării publice.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.