Michael Bloomberg va renunța la afaceri dacă va deveni președintele SUA

0

Michael Bloomberg vrea să-şi vândă compania de informații financiare și mass-media, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale din SUA. Acesta ar fi luat decizia în urma unor atacuri ale rivalilor săi democrați cu privire la modul în care acesta și-a folosit averea în campanie.

Bernie Sanders şi Michael Bloomberg s-au întrecut în atacuri odată cu aproprierea unui nou tur de alegeri pentru desemnarea candidatului democrat la scrutinul prezidenţial din Statele Unite de anul acesta.

Sanders l-a acuzat pe rivalul său că încearcă să cumpere alegerile și l-a comparat cu Donald Trump, declarând că sunt doi milionari care încearcă să-şi folosească averea pentru a controla un sistem politic corupt.

„Ne vom afla la 180 de grade de poziția în care se află Donald Trump în aceste probleme”, a declarat, marți, Tim O’Brien, consilierul de campanie al lui Bloomberg, pentru CNN.

Bloomberg a crescut brusc în sondajele de opinie recente în cursa pentru nominalizarea din partea democraţilor a contracandidatului lui Trump în alegerile din 3 noiembrie, după ce a cheltuit sute de milioane de dolari din fonduri proprii în promovarea candidaturii sale în statele care votează în martie sau mai târziu, potrivit Hotnews.

Sanders conduce în sondaje la nivel naţional şi în Nevada, după ce a terminat pe primul loc în primele două alegeri preliminare din Iowa şi New Hampshire.

Următoarea confruntare electorală va avea loc duminică în statul Nevada.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.