Premierul Orban aduce clarificări pe tema transformării alocațiilor copiilor în vouchere

0

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că nu există niciun proiect de lege sau că Partidul Naţional Liberal este pregătit să transforme alocaţiile copiilor în vouchere. Şeful Executivului a explicat că este vorba doar despre o variantă care ar putea fi luată în calcul pentru a garanta că banii sunt cheltuiţi în interesul copiilor.

„Știți foarte bine că ieri chiar am rugat jurnaliștii prezenți că PNL are pregătit un proiect sau că e pregătit să facă ceva. Am evocat posibilitate impozitării pe venit diferențiat sau posibilitatea, ca să ai o garanție că banii se duc în interesul copilului, de existență a unor vouchere. Nu am spus că am, nu am spus că avem un proiect de lege. Nici nu avem în programul de guvernare așa ceva. Din păcate, sunt unii care au făcut știri false din ceea ce am spus eu”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Prim-ministrul Orban a precizat, luni, că nu a fost luată o decizie de către PNL privind alocaţiile pentru copii, însă a fost analizată varianta ca acestea să fie acordate sub forma unor vouchere. Liderul PNL a adăugat că și în alte țări există un astfel de model, conform Digi 24.

Întrebat de jurnalişti dacă PNL ar pregăti o majorare a pensiilor cu 14%, premierul Ludovic Orban a afirmat că este vorba despre o „minciună gogonată”.

„Miniştrii Cabinetului pe care-l conduc au arătat cunoaşterea problemelor, profesionalism, soluţii. Au dat răspunsuri pertinente la toate întrebările şi aţi văzut că la aceste audieri ca la audierile din noiembrie au fost audieri-maraton. Nu a existat limită de întrebări, nicidecum simulacrul de audieri care a existat la învestirea guvernelor PSD. Miniştrii noştri au răspuns la toate întrebările”, a spus Ludovic Orban.

Liderul liberal i-a criticat pe parlamentarii social democraţi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.