Prostituția, interzisă în „Cartierul Roşu” din Amsterdam?

0

Capitala Ţărilor de Jos, Amsterdam are în vedere construirea unui hotel de mari dimensiuni dedicat prostituţiei, în vederea eliminării industriei sexului din „Cartierul Roşu”, cu o tradiţie de câteva secole.

Turiştii aflaţi sub influenţa alcoolului provoacă numeroase probleme în „Cartierul Roşu” din centrul vechi. În plus, aceştia au un comportament lipsit de respect faţă de majoritatea lucrătoarelor sexuale.

„Este o profesie normală. Intenţia nu este de a alunga munca sexuală în afara oraşului”, a indicat primăria din Amsterdam într-un comunicat de presă referitor la prostituţie.

Zona „Cartierului Roşu”, De Walletjes, datează din Evul Mediu şi include cea mai veche clădire din oraş, Oude Kerk (Biserica veche), construită în urmă cu 700 de ani.

Intenţia municipalităţii este de a ridica o clădire mai puţin accesibilă în comparaţie cu locaţiile actuale dedicate prostituţiei şi dotate cu vitrine, care ar putea fi astfel mai bine controlată. Până în acest moment nu se cunosc mai multe detalii despre această construcţie, însă clădirea va dispune de un hotel sau un centru erotic, cu cinematograf, cluburi de noapte şi restaurante.

Femke Halsema, prima femeie aleasă primar la Amsterdam, a anunţat în luna iulie a anului trecut planuri de reformă a cartierului cu felinare roşii şi celebrele vitrine în care prostituatele îşi aşteaptă clienţii. Planurile municipalităţii prevedeau patru scenarii principale: închiderea vitrinelor, închiderea bordelurilor din centru şi mutarea lor în alte părţi ale oraşului, reducerea numărului de bordeluri din centru şi aplicarea mai strictă a autorizării lucrătoarelor sexuale din vitrine.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.