Se lansează programul „Prima Casă” 2020

Share:

Programul Prima Casă va fi lansat în perioada următoare, după ce Ministerul Finanţelor Publice şi-a dat acordul pentru distribuirea a 1,98 miliarde de lei, din plafonul total de 2 miliarde de lei, alocat în acest an.

Prin programul Prima Casă, beneficiarii au posibilitatea să contracteze un credit bancar pentru achiziţionarea sau construcţia unei locuinţe, cu garanţia statului. Anunţul cu privire la lansarea programului a fost făcut de reprezentanţii Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri ( FNGCIMM), printr-un comunicat de presă.

„Programul Prima Casă 2020 beneficiază de aceleași condiții de garantare din partea statului român, în favoarea finanțărilor acordate de către cele 14 bănci participante în program: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Leumi Bank și Intesa Sanpaolo Bank. Alocarea plafonului total între finanţatorii participanţi în Programul Prima Casă a fost realizată cu aplicarea criteriilor şi procedurii de evaluare a rezultatelor activitații de creditare în cadrul programului, desfăşurate de finanţatori în anul 2019”, se arată în comunicatul de presă.

În anul 2020 s-a ajuns la pragul de 2 miliarde de lei, având în vedere ponderea ponderea garanțiilor acordate în anul precedent în favoarea fiecărei bănci.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.