A început Carnavalul de la Rio! Urmează cinci zile de distracție!

0

La 21 februarie 2020 debutează faimosul carnaval din oraşul brazilian Rio de Janeiro, petrecere ce va dura până la data de 25 februarie, potrivit rio-carnival.net. Este considerat cel mai mare astfel de eveniment din lume, aproximativ două milioane de participanţi dansând, an de an, pe străzile din Rio în fiecare zi a carnavalului.

În zilele de 23 şi 24 februarie, sunt programate paradele celor mai importante douăsprezece şcoli de samba braziliene. La 25 februarie, va avea loc o paradă a copiilor înscrişi în şcolile de samba.

De asemenea, vor avea loc câteva baluri organizate în locuri, precum clubul de noapte Scala Rio, Clube dos Caicaras ori Hard Rock Cafe da Folia. Pentru a participa, nu este necesară o costumaţie specială, doar achitarea unei taxe de intrare.

Marea excepţie o reprezintă exclusivistul bal „magic” organizat de hotelul „Copacabana Palace”, unde luxul şi eticheta primează, iar printre invitaţi se numără personalităţi locale şi din întreaga lume. Un alt bal aparte este Mangueira, organizat de una dintre cele mai cunoscute şcoli de samba din Brazilia. Ambele evenimente se vor desfăşura la 22 februarie.

La 24 februarie, amatorii de bere vor avea parte de un bal dedicat lor, la clubul Scala, unde vor dansa pe ritmurile propuse de un DJ local şi vor putea consuma gratuit bere pe toată durata nopţii, conform sursei amintite.

Diverse concerte urmează să fie organizate în apropierea Sambodromului, în Piaţa Onze. Punctul de întâlnire al amatorilor de muzică experimentală este Arcos da Lapa, centrul cultural al capitalei braziliene şi o zonă celebră pentru diversitatea stilurilor artistice.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.