Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunțul care face lumină în privința majorării pensiilor cu 40%

Share:

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat joi seara că lucrează la un proiect de modificare a Legii pensiilor.

Întrebată de moderator dacă pensiile vor creşte cu 40% de la 1 septembrie, Violeta Alexandru a răspuns: „Cresc pensiile”.

„Lucrăm la îmbunătăţirea acestei legi. Sunt multe, săptămâna viitoare o să avem un material pe acest subiect. Sunt decizii ale Curţii Constituţionale care trebuie să aibă corespondent în legislaţie. Sunt o serie de aspecte, nu aşa de multe cum la început îmi solicitau mesajele de la cetăţeni, pentru că am putut constata, mergând în teren, intrând în subiect, că de fapt avem probleme de management în acest domeniu. De fapt, avem o problemă de sistem.

Ulterior, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a apreciat că răspunsul său a clarificat subiectul creşterii pensiilor cu 40% de la 1 septembrie 2020.

Şi când spun asta, mă refer la o situaţie gravă pe care am preluat-o. Mă refer la accesul la informaţii despre activitatea oamenilor în domeniile în care au lucrat. Faptul că la aceste informaţii se ajunge greu pentru că avem o stare critică a arhivei, că oamenilor nu li se comunică suficient legat de ce sporuri, în ce condiţii se încadrează într-o grupă sau alta”, a declarat Violeta Alexandru în cadrul unei emisiuni de pe TVR.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.