„Aventurile lui Muzicilă” îi poartă pe cei mici în descoperirea universului muzicii clasice, la mall

„Aventurile lui Muzicilă”, un nou proiect UCIMR dedicat celor mai mici ascultători de muzică, va debuta sâmbătă, 22 februarie, de la ora 16:00 în fața cinematografului din incinta centrului comercial Afi Cotroceni. O dată la două săptămâni, în perioada februarie – aprilie 2020, Muzicilă le va propune celor mici să descopere universul fermecător al muzicii clasice din diferite perioade stilistice și istorice, prin intermediul atelierelor creative, urmate de întâlniri cu artiști consacrați, proiecții video și concerte susținute de ansambluri apreciate pe marile scene ale României.

Toate aceste activități și-au propus să transforme spațiul expozițional al mall-ului într-un laborator inedit de creație și învățare, pe placul tuturor membrilor familiei, într-un mediu nonconformist și plăcut de petrecere a timpului liber. Recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, proiectul le va oferi contextul prin care vor învăța să descopere imagini, emoții, cromatici în asociere cu nuanțele muzicii clasice.

În același timp, cei mici vor face cunoștință cu principalele instrumente muzicale și vor învăța să asculte muzica ce se dezvăluie pe scenă dând frâu liber imaginației. Ghizi în această aventură vor fi profesori acreditați, membri și voluntari ai Organizației Cercetașii României, prin filiala locală „Steaua polară”. Durata unui atelier va fi de aproximativ 50 de minute, iar intrarea va fi liberă prin înscriere pe pagina de Facebook UCIMR.

Calendar de evenimente

 Sâmbătă, 22 februarie, Afi Cotroceni – zona cinema:

Muzicilă în lumea poveștilor

Ora 16:00 Atelier creativ „Călătorie spre copilărie și vis” coordonat de Mirela Benea. Cei mici vor construi propriul vehicul în care vor aduna visele, gândurile și pasiunile și vor călători împreună cu cercetașii de la Paris la Moscova. În această călătorie vor afla secrete și lucruri inedite despre lumea artei și a poveștilor.

Ora 18:00 Dialog și spectacol de lectură cu Monica Bătrânu, autoarea volumului pentru copii ”Întâmplări mărunte cu pictori mari” apărut la Editura Curtea Veche.

Ora 18:30 Concert de percuție Power Vibes cu Alexandru Anastasiu și ICon Arts Ensemble

În rolul lui Muzicilă va fi actorul Alexandru Unguru.

Sâmbătă, 7 martie, Afi Cotroceni – zona cinema:

Muzicilă în lumea magiei

Ora 16:00 Atelier creativ „Teatru de umbre” coordonat de Irina Strâmbeanu. Cei mici vor descoperi magia teatrului de umbre și îi vor afla originile îndepărtate, tocmai din China antică. Vor confecționa personajele, vor construi un scenariu și vor ”juca” în propria piesă de teatru, cucerind audiența.

Ora 18:00 Întâlnire cu Magicianul Augustin

Ora 18:30 Concert de chitară și lăută susținut de Costin Soare.

În rolul lui Muzicilă va fi actorul Filip Ristowski.

Sâmbătă, 21 martie, Afi Cotroceni – zona cinema:

Muzicilă în lumea dansului

Ora 16:00 Atelier creativ „Clopoțeii dansatori” coordonat de Lavinia Dumitrescu. Participanții vor crea și vor însufleți marionete de hârtie prin intermediul dansului și jocului, confecționând un carusel plin de viață, culoare și muzică.

Ora 18:00 Întâlnire cu coregraful Alin Gheorghiu

Ora 18:30 Concert de pian susținut de Mădălina Pașol.

În rolul lui Muzicilă va fi actorul Filip Ristowski.

Sâmbătă, 4 aprilie, Afi Cotroceni – zona cinema:

Muzicilă în lumea culorilor

Ora 16:00 Atelier creativ „Modelaj în lut polimeric” coordonat de Olesea Savvateeva. Cei mici vor învăța elemente de bază despre modelajul lutului, își vor educa răbdarea, perseverența și acuratețea și le vor pune la lucru în spirjinul imaginației. Vor crea astfel bijuterii, brelocuri și figurine haioase unicat.

Ora 18:00 Întâlnire cu Magda Urse, artist plastic, și Simona Strungaru, compozitor și dirijor

Ora 18:30 Concert susținut de Răzvan Suma și PlaCello.

În rolul lui Muzicilă va fi actorul Filip Ristowski.

Mai multe amănunte despre program vor fi anunțate săptămânal pe pagina de Facebook UCIMR.

„Aventurile lui Muzicilă” este un proiect cultural inițiat scopul de a apropia publicul tânăr de universul muzicii clasice printr-o manieră creativă și educativă, într-un mediu în care s-a dovedit că publicul este foarte receptiv. Prin evenimentele propuse, cei mici se vor bucura de abordarea neconvențională prin care vor afla mai multe despre legătura dintre arte, artist și public. Spectrul atelierelor este mult mai larg, gândit pentru captarea și menținerea atenției celor mici. Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu Afi Cotroceni, în continuarea strategiei centrului comercial de a oferi publicului modalități creative de a petrece timpul liber.

„Aventurile lui Muzicilă” este un proiect cultural organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.