CFR Marfă anunță un buget, fără pierderi, în 2020

Share:

CFR Marfă a bugetat pentru anul în curs venituri totale de aproape 1,1 miliarde de lei, în creştere, pe fondul majorării indicatorului mărfuri transportate, la care se adaugă transporturile militare conform convenţiei încheiate cu Ministerul Apărării Naţionale, potrivit proiectului de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” SA, aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Conform instrumentului de motivare care însoţeşte proiectul de HG, în bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 sunt programate venituri totale de 1,096 miliarde de lei, „în creştere, faţă de realizările anului precedent, cu 42,46%, a cheltuielilor totale cu o creştere cu 12,51%, societatea programând un rezultat brut echilibrat”.

„Veniturile au fost majorate ca urmare a creşterii indicatorului mărfuri transportate, la care se adaugă transporturile militare conform convenţiei încheiate cu MAPN”, se arată în documentul citat.

Ponderea cea mai mare în totalul mărfurilor transportate de companie o are cărbunele energetic (50%), conform contractelor încheiate cu complexele energetice. De asemenea, transportul de produse petroliere, ale industriei chimice, de sare, cereale sau lemn prezintă creşteri în anul 2020.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.