Coronavirusul ucigaș lovește Italia. Numărul alarmant de infectări și decese bagă în carantină 11 orașe!

Share:

În Italia, ţara cea mai afectată de coronavirus din Europa, numărul de infectări a crescut duminică, a anunţat, într-un nou bilanţ, şeful Protecţiei Civile, Angelo Borrelli.

Potrivit bilanţului prezentat de Borrelli, cazurile, care includ cele două decese survenite în intervalul vineri-sâmbătă, sunt în număr de 89 în Lombardia (în regiunea Milano), 25 în Veneto (în zona Veneţia), 9 în Emilia-Romagna (în jurul Bologna), 6 în Piemont (Torino), la care se adaugă 3 în regiunea Roma (Lazio), care sunt infecţii contractate în afara Italiei. În total, sunt 132 de cazuri de infectări cu noul coronavirus.

Şeful protecţiei civile a adăugat că în ultimele zile au fost efectuate peste 3.000 de teste de depistare a Covid-19, iar cel puţin o parte dintre rezultate sunt aşteptate în cursul zilei de astăzi, 23 februarie.

Borrelli a subliniat că, pentru moment, ”structurile sanitare nu au reuşit să identifice pacientul zero”, cela care a declanşat epidemia în Italia.

Alertă de proporții în Italia, unde numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut alarmant în ultimele ore. Până în prezent, în Italia au fost înregistrate două decese şi 76 cazuri de infectare cu coronavirus. 11 localități în care trăiesc și numeorși români sunt în carantină, iar la Ministerul de Externe de la București au fost luate măsuri speciale pentru ajutorarea românilor de acolo. De asemenea, în regiunile Veneto şi Lombardia au fost anulate toate evenimentele sportive programate pentru duminică.

Citește și
1 Comentariu
  1. ROMANIA spune

    Inchideti fratiilor granitele sa nu mai poata intra si iesi nimeni pana nu se clarifica situatia!!!Chiar mai trebuie sa moara in multe tari numeroase persoane pentru prevenirea acestor situatii inacceptabile?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.