Poate fi prevenită epidemia de coronavirus în România?

Share:

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, luni, la România TV, că autorităţile iau măsuri pentru a preveni epidemia de coronavirus în România, dar a recunoscut că sunt „şanse foarte mari” ca virusul să ajungă în ţara noastră. Din acest motiv, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” a fost creată o facilitate în care vor fi izolate primele cazuri de pacienţi contaminaţi cu virusul care a ucis aproape 2.000 de persoane.

Victor Costache a explicat că ministerul Sănătăţii, împreună cu Ministerul de Externe şi alte autorităţi lucrează la pregătirea României pentru această pandemie de două luni. Ministrul Sănătăţii a amintit că persoanele care au călătorit sau care au venit din China au fost izolate voluntar la domiciliu, sub control al Direcţiei de Sănătate Publică.

„Am luat în calcul un scenariul într-o ţară europeană în care sunt foarte mulţi români, cum este Italia, Spania sau Franţa, să crească numărul de cazuri de coronavirus. Se va lua măsura carantinării a tuturor celor care din vin acele 11 localităţi care sunt mai sever afectate. (…) Transmit un apel la calm şi să asigur că autorităţile din România se pregătesc şi sunt pregătite pentru această criză”, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache, la România TV.

Ministrul Sănătăţii a menţionat că „în centrele de carantină vor intra doar cei care vin din cele 11 localităţi cu număr mai mare de cazuri de coronavirus”.

„Sunt şanse foarte mari ca virusul să ajungă în ţara noastră, cum sunt şanse să se propage în toate ţările din Europa”, a spus Victor Costache.

Mai mult, Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, a afirmat că în România nu există nicio persoană contaminată cu virusul ucigaş şi că pe teritoriul Italiei „nu avem niciun român care să fie infectat cu coronavirus”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.