Cele mai bune game de centrale cu condensare – recomandările Valtherm

0

Centralele termice în condensare funcționează pe gaz și reprezintă cea mai ieftină soluție (și independentă) de încălzire a locuinței și de furnizare a apei calde menajere. Cum sezonul de primăvară, al renovărilor, se apropie, în continuare vă facem unele recomandări pentru alegerea celei mai bune centrale termice pentru locuința voastră. Pe de o parte vă întocmim o listă a criteriilor pe care să le considerați la cumpărarea unei centrale termice, în același timp vă recomandăm câteva modele de centrale termice cu condensare Vaillant sau Viessmann, mărci pe care noi le comercializăm.

Înainte de toate: de ce să alegeți centrale termice pe gaz în condensație?

Centralele pe gaz rămân întotdeauna o opțiune optimă de încălzire, mai ales de când au apărut sistemele în condensație. Centralele termice pe gaz pot fi montate atât în apartamente, cât și în case de dimensiuni mari, pot fi alimentate atât la rețeaua centralizată de gaze naturale, dar și la butelii GPL, astfel fiind o opțiune pentru fiecare casă.

Pe de altă parte, centralele termice de ultimă generație, ERP, funcționează în condensare astfel încât eficiența este mai mare de 100%. Altfel spus, sistemele moderne de încălzire eliberează mai multă căldură decât consumă gaz, oricât de incredibil ar părea. Aceasta pentru că o parte din energia termică din vaporii de ardere nu numai că nu se pierde, ci este folosită în sistemul de încălzire.

Criterii de alegerea centralelor pe gaz în condensație

Există o tendință de cumpărat cel mai ieftin echipament eventual pentru că acela se află la ofertă. În ceea ce privește centralele termice, echipamente care asigură confortul familiei pe termen lung, prețul ar trebui să fie ultimul criteriu în alegerea sistemelor de încălzire.

În continuare vă dăm câteva repere pe care să le analizați atunci când vă decideți să cumpărați o centrală termică în condensare:

– suprafața locuinței versus puterea calorică a echipamentului. Dacă pentru o centrală termică pentru apartament este suficient un sistem de încălzire cu putere de maxim 26 kW, pentru case e nevoie de centrale cu puteri până la 35 kW, chiar mai mult pentru suprafețele generoase. Pentru a calcula corect puterea centralei termice considerați volumul de aer (suprafața X înălțimea), nivelul de izolare termică, poziționarea geografică și locurile de consum de apă caldă menajeră.

– eficiența. Cu cât este mai eficientă o centrală termică, cu atât este mai mic consumul. Cum scriam anterior, centralele termice în condensare au eficiență ce depășește 100%.

– robustețea. Considerați achiziționarea centralelor  termice ale căror piese de bază sunt fabricate din materiale rezistente la umiditate, coroziune și la șocuri mecanice.

– să răspundă nevoii de încălzire a apei calde menajere  instant, printr-un boiler incorporat sau boiler indirect.

– să fie ușor de întreținut, administrat și gestionat erorile. Centralele termice moderne sunt prevăzute cu display interactiv ce face utilizarea mai simplă.

– să fie rezistente, necesitând minim de reparații sau intervenții. Pentru aceasta cereți părerea comerciantului în ceea ce privește cele mai fiabile mărci.

– să aibă garanție îndelungată.

– să beneficiați de centre de service cât mai aproape de locul de instalare.

Top game de centrale termice din portofoliu Valtherm.ro

Comercializăm atât online cât și în magazinul din București centrale termice mărcile Vaillant și Viessmann, acestea reprezentând repere de calitate germană pe piața sistemelor de încălzire.

Game de centrale termice Viessmann

Gama principală de centrale termice în condensare Viessmann este reprezentată de Vitodens, împărțită în sub-gamele 050-W, 100W, 111W și 200 W (Viessmann Vitodens 050W,Viessmann Vitodens 100W etc) .

Principiile calității sunt respectate în toate categoriile de produse Viessmann, diferențierea între 050-W, spre exemplu și 200-W este de putere și modul de preparare a apei calde. Toate sistemele de încălzire Viessmann enumerate funcționează în condensare, cu eficiență de peste 108% și prevăzute cu piese rezistente (spre exemplu arzătorul Matrix confecționat din oțel inoxidabil radial).

Comparativ, dacă modelul Viessmann Vitodens de 24 kW dezvoltă o putere termică începând de la 6,5 kW, la polul opus, modelul vitodens 200-W atinge putere de până la 150 kW sau chiar mai mult prin cascadare. În ce privește prepararea apei calde, modelul Vitodens 050W asigură ACM instant prin schimbătorul secundar în plăci, în timp ce modelul de mare capacitate încălzește ACM prin boiler indirect.

Game de centrale termice Vaillant

Vaillant Pure și Plus sunt principalele Game de centrale termice pentru uz casnic, acestea având putere termică începând de la 21 kW la 63 kW. Ambele sunt centrale termice în condensare, cu eficiență de peste 108% și de fiabilitate specială, fiind greu de defectat, dar simplu de întreținut. Modelele Vaillant Pure se adresează mai degrabă segmentului caselor mici și apartamentelor (încălzirea apei în regim instantaneu), în timp ce gama Plus este pentru case mari și centre comerciale medii, cu prepararea apei calde prin boiler indirect. Vaillant ecoTec Green IQ Exclusive este top gamă Vaillant, deosebită prin materialele ecologice din care  sistemele sunt fabricate.

Din punctul nostru de vedere, centralele termice Vaillant – gama Plus- reprezintă unele dintre cele mai fiabile și economice sisteme de încălzire de pe piață. Prețul este posibil să fi văzut drept un dezavantaj, dar trebuie să luați în calcul durabilitatea acestora și faptul că sunt centrale de putere calorică superioară.

În cazul în care vă doriți să achiziționați un sistem de încălzire fiabil și economic, dar încă  analizați modelul potrivit, nu ezitați să ne contactați. Vă asistăm cu profesionalism!

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.