Ponta previzionează „falimentul țării” până în decembrie

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, că l-a desemnat pe Florin Cîţu pentru funcţia de prim-ministru. Victor Ponta a declarat, miercuri seara, că Pro România nu va vota învestirea noului guvern și acuză că PNL și PSD au făcut ”blat”.

„Am putea rămâne cu un guvern interimar. Şi asta este corect şi cred că este scenariul cel mai rău pentru România. Cred că, până în decembrie, vom fi cu toată ţara în faliment pentru că această epidemie mondială de coronavirus are deja şi va avea în continuare nişte efecte economice şi sociale foarte dure şi pentru ţările pregătite. România este o ţară nepregătită pentru o asemenea criză. Noi vom suferi cel mai tare. Nu e nimic de râs, e de plâns faptul că repetăm o experienţă tragică pentru români, pentru firmele româneşti. Să o repetăm după zece ani, mi se pare un scenariu atât de rău încât tot nu îmi vine să cred că se întâmplă”, a declarat Victor Ponta după anunţul lui Iohannis.

„Au spus un lucru pe care eu îl iau în serios, au majoritate, au mai luat vreo 10 parlamentari, au 250 de voturi. E o veste bună, vom avea guvern. Cei care l-au votat pe domnul Orban îl vor vota și pe domnul Cîțu. Noi nu contăm la calcul. Dacă nu se votează și pică la vot, am putea avea alegeri anticipate pe la sfârșitul lunii iunie.

E treaba PSD ce face, dacă se duce în sală, se face cvorum și vom avea guvern. Eu cred că domnul Cîțu vrea să guverneze. Dacă domnul Orban nu a vrut, o să vrea domnul Cîțu. Noi vom vota împotrivă, suntem în opoziție.

PNL și PSD s-au înțeles să nu fie alegeri în două tururi, să nu se ducă cu o propunere de premier. PSD și PNL s-au înțeles. Cei de la PNL nu au schimbat prin OUG sistemul de vot.”, a spus Victor Ponta, la Digi 24.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.