Alarmant: Numărul morților din cauza coronavirusului se apropie de 3.000!

0

Un număr de 18 noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost diagnosticate în Germania, potrivit autorităţilor sanitare regionale, crescând la 44 numărul de persoane infectate în ţară. Totodată, primele îmbolnăviri au fost semnalate în Olanda şi Irlanda de Nord, în ambele situaţii la persoane, care s-au întors din Italia.

Numărul persoanelor decedate în Iran din cauza coronavirusului COVID-19 a crescut vineri de la 26 la 34, iar cel al cazurilor confirmate de infectare la 388, cu 143 mai multe faţă de ziua anterioară, a anunţat Ministerului Sănătăţii de la Teheran.

O mie de persoane au fost plasate în carantină în vestul Germaniei, în timp ce numărul cazurilor de coronavirus confirmate în ţară a crescut cu 5 şi a ajuns la 53, potrivit unui bilanţ oferit vineri de autorităţile sanitare. Măsura priveşte districtul Heinsberg, foarte aproape de graniţa cu Olanda, unde o mie de persoane trebuie să rămână în case, în timp ce şcolile şi creşele sunt închise până luni, precum şi birourile administraţiei locale. Toate audienţele la tribunal au fost amânate. De asemenea, Mexicul a anunțat primul caz de infecție cu coronavirus, la un pacient din capitala Ciudad de Mexico.

Japonia anunță 12 noi cazuri de infecţie cu coronavirus în insula Hokkaido. De asemenea a fost raportat câte un nou caz în Grecia, Franţa (primul caz la Nisa), Spania (primul caz în Aragon) şi Israel.

Numărul total al morţilor a ajuns la 2.859, după un nou caz de deces anunţat în Japonia, al cincilea din această ţară. La nivel global, în ultimele ore au fost înregistrate câte două noi cazuri de infecţie în Franţa, Malaysia, Kuweit şi Croaţia, în timp ce situaţia din Coreea de Sud devine tot mai critică, fiind anunţate 315 noi cazuri, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor este aici de 2.337.

. În Marea Britanie sunt 15 cazuri confirmate, iar în Franţa, numărul celor infectaţi a cunoscut o creştere semnificativă în ultimele 24 de ore, ajungând la 38, faţă de 18 cu o zi înainte. 12 din cele 20 de cazuri diagnosticate joi sunt dintre cei care au intrat în contact cu francezul de 60 de ani, decedat miercuri, şi provin din aceeaşi zonă, situată la 90 de km nord de Paris.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.