Sorina Pintea, acuzată de o mită de 120.000 de euro!

0

UPDATEReprezentanţii DNA au confirmat, la solicitarea STIRIPESURSE.RO, că procurorii anticorupţie desfăşoară o acţiune de flagrant în biroul Sorinei Pintea, fost ministru al Sănătăţii, de la Spitalul Judeţean Baia Mare.

„Este vorba despre un flagrant, care vizează o procedură de achiziţii publice. Acţiunea nu s-a încheiat încă. Persoana vizată va fi adusă la Bucureşti pentru a audieri”, au declarat reprezentanţii biroului de presă al DNA.

Întrebaţi dacă s-a dispus măsura reţinerii, reprezentanţii DNA au precizat că aceast lucru s-ar putea întâmpla abia sâmbătă dimineaţă.

Știrea inițială: Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost reţinută vineri de procurorii DNA. Anchetatorii au indicii referitoare la implicarea acesteia într-un caz de corupţie legate de achiziţionarea unor echipamente de combarere a coronavirusului, informează Romania TV. Oficial, DNA nu a oferită nicio informaţie până la această oră.

Sorina Pintea a fost reţinută. Potrivit unor surse judiciare, reţinerea Sorinei Pintea ar fi fost făcută în urma unui flagrant. Sorina Pintea urmează să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.  Pintea este  manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.

Potrivit unor surse judiciare, ancheta în cazul Sorinei Pintea vizează un contract de achiziții a unor echipamente medicale folosite la combaterea noului coronavirus. Suma suspectată este de 120.000 de euro, anunţă Romania TV.

Sorina Pintea a fost aleasă senator în 2016, din partea PSD. În data de 4 februarie 2017 și-a anunțat demisia din funcția de senator, alegând să rămână în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. A fost ministru al Sănătății din data de 29 ianuarie 2018, în Guvernul Dăncilă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.