Sorina Pintea, adusă la sediul central DNA pentru audieri. Fostul ministru al Sănătății ar putea fi reținută!

0

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea, în prezent manager al Spitalului Judeţean Baia Mare, a fost adusă sâmbătă dimineaţă la sediul central al DNA, din Capitală, pentru a fi audiată.

La finalul percheziţiilor făcute de anchetatori în biroul Sorinei Pintea de la Spitalul Judeţean Baia Mare, vineri seară, aceasta este dusă la Bucureşti pentru audieri, având în vedere că ancheta este făcută de structura centrală a DNA. Pintea este dusă cu mandat la Bucureşti.

Imediat după prânz, procurorii DNA au descins înainte de ora 16.00, la Spitalul Județean din Baia Mare, având ca țintă managerul unității medicale, fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea. În biroul fostului ministrul al Sănătății s-a prezentat un bărbat, se pare furnizor de servicii de curățenie și dezinfectanți, pentru a avea o discuție cu Sorina Pintea.

Acesta a plecat din birou, iar pe hol ar fi înmânat un plic unei angajate a Spitalului Județean, căreia i-ar fi spus – e pentru doamna Pintea. În acel moment, procurorii DNA au intervenit. Banii nu au ajuns în biroul managerului Spitalului Județean și nici nu a pus mâna pe ei, scrie vasiledale.ro
Mai mult decât atât, procurorii nu au emis mandat de reținere pentru 24 de ore, ci doar un mandat de aducere la audieri la DNA București, sediul central.

Reprezentanţii DNA au confirmat, la solicitarea STIRIPESURSE.RO, că procurorii anticorupţie desfăşoară o acţiune de flagrant în biroul Sorinei Pintea, fost ministru al Sănătăţii, de la Spitalul Judeţean Baia Mare.

„Este vorba despre un flagrant, care vizează o procedură de achiziţii publice. Acţiunea nu s-a încheiat încă. Persoana vizată va fi adusă la Bucureşti pentru a audieri”, au declarat reprezentanţii biroului de presă al DNA.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.