Vlad Voiculescu, atac dur la adresa PNL, după desemnarea lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei

1

Vlad Voiculescu a spus, vineri, într-o conferință de presă, că PNL a reușit să destabilizeze Alianța USR-PLUS, după ce liberalii au anunțat susținerea la Primăria Capitalei a lui Nicușor Dan. „E păcat că avem un candidat ales pe ușa din dos”, a spus Vlad Voiculescu.

„Ce a reușit PNL cu mișcarea de ieri a fost să destabilizeze Alianța USR-PLUS”, a spus Vlad Voiculescu într-o conferință de presă în care a anunțat că „nu se pune în calea” unui candidat care strânge susținerea forțelor de opoziție.

„Atât timp cât candidatul desemnat este un om onest, și nu avem în momentul ăsta semnale că domnul Nicușor Dan nu ar fi fost onest, care să fi adunat partidele care sunt acum în opoziție și avem siguranța că va câștiga, atât timp cât aceste trei condiții sunt îndeplinite, eu nu mă voi pune în cale”, a declarat Voiculescu.

„Cred că e păcat că avem un candidat susținut de mai multe partide care a fost ales pe din dos, în spatele ușilor închise, mai degrabă după interesele unui șef de partid sau ale altuia, mai degrabă decât în interesul bucureștenilor”, a mai spus Voiculescu.

El a precizat că așteaptă să vadă care este subtanța înțelegerii: „Aștept să văd care este substanța acestei înțelegeri. Înțeleg că există o înțelegere între Nicușor Dan și PNL, aștept să văd în ce constă aceasta, aștept să văd ce a fost promis, și aștept să văd asta în zilele următoare, atunci când o să vedem cum vor arăta echipele pentru București, pentru Consiliul general, pentru sectoare și apoi o să vedem cu toții în ce constă înțelegerea”, citează Mediafax.

Vlad Voiculescu a criticat realizările de până acum ale PNL și a spus că dacă măsurile acestea ar fi fost luate de PSD „eram cu toți în stradă”.

„Nicușor Dan și-a anunțat candidatura ca independent, știm de ani de zile că asta își dorește, a fost practic într-o campanie electorală continuă, și-a dorit foarte tare această funcție. PNL a făcut această mișcare, poate inteligentă pe termen scurt, pe termen lung, dar întotdeauna trebuie să te uiți la motive. Acestea sunt foarte clare. Le putem cita pe cele care sună bine pentru PNL și anume maturitatea politică, a venit lângă cealaltă parte a opoziției. Putem să ne uităm cum a performat PNL în ultima perioadă: putem să vedem că nu există alegeri în două tururi, putem să vedem că nu există alegeri anticipate, că problemele din justiție au fost rezolvate așa cum au considerat dânșii, probabil că dacă PSD ar fi luat măsurile pe care le-a luat PNL în ultimele săptămâni eram cu toții în stradă”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Ludovic Orban a anunțat, joi, că PNL va susține candidatura lui Nicușor Dan pentru Primăria Generală a Capitalei. Liderul liberal a precizat că sondajele arată că alți posibili candidați ai partidului nu ar avea garanția că ar putea câștiga în bătălia cu PSD.

Citește și
1 Comentariu
  1. ?????? spune

    @ Probabil că Nicușor Dan ar fi fost o propunere de prim ministru ceva mai bine considerată de către parlamentari, ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.