Anunț: Tratamentul împotriva coronavirusului, finalizat până în vară!

Un tratament împotriva coronavirusului ar putea fi creat până în vară sau la începutul toamnei, a afirmat vicepreşedintele american Mike Pence.

„Tratamentele terapeutice pentru ajutorarea oamenilor care contactează coronavirus ar putea fi create până în vară sau la începutul toamnei”, a afirmat Pence în timpul unei conferinţe de presă, adăugând că un vaccin împotriva acestei boli „ar putea fi dezvoltat înainte de sfârşitul anului sau începutul anului viitor”.

Primele teste clinice pentru un vaccin ar putea avea loc „în următoarele şase săptămâni”, a mai spus vicepreşedintele american.

Medicamentul remdesivir, un antiviral al laboratorului american Gilead, a fost deja utilizat pentru tratarea pacienţilor în SUA şi Franţa. Echipa medicală care a tratat un pacient în Franţa la mijlocul lui februarie a calificat la acea dată tratamentul, administrat pe cale intravenoasă, drept „promiţător”, pentru că „acţionează direct asupra virusului pentru a împiedica multiplicarea lui”.

Patru oameni au murit în statul american Washington, din cauza infecţiei cu coronavirus, bilanţul morţilor ajungând la şase. Autorităţile au declarat stare de urgenţă, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce sâmbătă a fost raportat primul deces al unui american din cauza coronavirusului, un bărbat de aproximativ 50 de ani care suferea şi de alte afecţiuni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.