Sorina Pintea a demisionat de la conducerea Spitalului Județean Baia Mare

Share:

Sorina Pintea a demisionat de la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr.Constantin Opriş” Baia Mare, anunţă Romania TV. Decizia vine după ce Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Dăncilă, a fost arestată preventiv pentru luare de mită. În urmă cu o zi, Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș, anunţa că va fi numit un manager interimar la spital și un colectiv de medici la conducerea unității.

Sorina Pintea este încarcerată în arestul central după ce Tribunalul București a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătății. Sorina Pintea este acuzată pentru luare de mită în formă continuată. DNA susţine că există probe că Sorina Pintea a luat de mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezentau 7% din valoarea unui contract de la Spitalul din Baia Mare, al cărui manager este.

Luni, Sorina Pintea a fost scoasă din Arestul Central al Poliţiei Capitalei şi a fost transportată de urgenţă la spitalul Sfânta Maria. Fostul ministru al Sănătăţii a susţinut că i s-a agravat starea de sănătate în arest. Pintea suferă de dermatomiozită, o boală sistemică ce afectează cel mai frecvent pielea şi muşchii, dar poate afecta şi articulaţiile, esofagul, plămânii şi rar inima.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.