Uniunea Europeană dă o lovitură nimicitoare României. Procedura de deficit excesiv, declanșată!

0

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, anunță faptul că Uniunea Europeană a declanșat, oficial, procedura de deficit excesiv împotriva României. Procedura impune unei ţări, care a înregistrat un deficit bugetar mai mare de 3% din PIB, să prezinte un plan cu măsuri şi politici corective pe care le va aplica pentru reducerea deficitului, precum şi termenele pentru realizarea acestora. Ţările care nu respectă recomandările CE pot fi sancţionate.

”Începe procedura de deficit excesiv împotriva României. Este foarte bine să  știți această informație oficial de la ministrul de Finanțe al României. Am negociat cu CE în ultimele 3 luni și toate condițiile au fost acceptate. România are un plan de reducere a deficitului. Așa cum am promis, facem lucruri bune pentru România”, a anunțat Florin Cîțu.

Comisia Europeană (CE) a anunţat că a adoptat un raport privind România, care analizează în ce măsură ţara respectă criteriul deficitului bugetar prevăzut de Tratatul de la Maastricht. Deschiderea unei proceduri de deficit excesiv este justificată, potrivit raportului. Raportul Comisiei Europene (CE), prin care este justificată procedura de deficit excesiv, se referă la evoluţia din 2019, iar guvernele PSD au ignorat avertismentele legate de această problemă, în timp ce actualul Guvern va lua măsuri de scădere a deficitului, a declarat vineri, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât şi bugetele de pensii şi de şomaj, a încheiat anul 2019 cu un deficit de 48,3 miliarde lei (10,18 miliarde euro), 4,6% din Produsul Intern Brut (PIB), peste ţinta de 3% agreată cu Uniunea Europeană (UE)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.