Război total între șeful statului și PSD. Un nou schimb dur de replici Iohannis-Ciolacu!

Share:

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, miercuri, că PSD continuă să se „agaţe cu disperare” de mecanismele puterii şi insistă să blocheze iniţiativele de reformă şi a subliniat că acest an este decisiv.

„Disperarea cu care PSD continuă să se agaţe de mecanismele puterii şi insistă să blocheze orice iniţiativă de reformă nu poate însemna decât un singur lucru, că lucrurile au început să se întoarcă, încet, dar sigur, către normalitate. 2020 este un an decisiv. Trebuie să realizăm importanţa momentului politic pe care România îl traversează în prezent, miza esenţială a stabilităţii şi predictibilităţii pentru următorii ani. Şi este timpul să alegem cum vrem să fie România noastră. (…) Responsabilitatea trebuie să ghideze permanent deciziile politice, iar convingerea mea fermă este aceea că atunci când există bună-credinţă şi înţelepciune, vom găsi cele mai bune soluţii şi vom depăşi orice obstacol”, a declarat Iohannis la Gala Women in Economy 2020, de la Ateneul Român.

Iohannis a criticat guvernările PSD şi a susţinut că în câteva luni de guvernare a PNL au fost iniţiate reforme de mult timp amânate în domenii prioritare precum: infrastructură, energie, economie, muncă, administraţie.

„Dacă ne uităm la ceea ce a lăsat PSD în urmă, la politica nefastă a guvernelor din ultimii ani, care, deşi s-au intitulat \”sociale\”, au neglijat tocmai solidaritatea şi coeziunea, vedem inegalităţi crescute, analfabetism funcţional, un sistem medical dezechilibrat, o administraţie de multe ori ineficientă şi opacă. Acestea sunt doar câteva dintre provocările de reformă cărora, împreună, trebuie să le facem faţă. Există însă semnale clare pentru a avea speranţă şi încredere în viitor. Hotărârea cu care românii, începând cu anul trecut, au spus \”nu\” unei voinţe politice antieuropene şi şi-au cerut, astfel, dreptul de a fi ascultaţi şi reprezentaţi aşa cum se cuvine nu lasă loc de interpretări. Am spus-o şi o repet, avem nevoie de o resetare, pentru ca ceea ce începem să construim să dureze”, a spus şeful statului.

Potrivit lui Iohannis, spiritul antreprenorial rămâne cel mai eficient motor al unei economii dinamice, competitive şi inovatoare.

Marcel Ciolacu a răspuns atacurilor venite din partea președintelui Klaus Iohannis. Liderul PSD a spus, miercuri seara, că șeful statului e în continuare în campanie pentru PNL și că liberalii au pornit reforma „morții” sau pe cea „a trotinetelor” prin cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate cu o seară înainte ca guvernul Orban să fie demis prin moțiune de cenzură.

„Mă mir că mai trăim după această prezentare a președintelui. Este în continuare în campanie pentru PNL. Nu-mi dau seama unde e normalitatea. Eu văd că agenda oamenilor este cu totul alta, criza coronavirusului, traiul mai scump, scumpirea euro. Politicienii și românii au agende duble, nu suntem pe agenda cetățenilor. Nu înțeleg de ce continuă campania, de ce PNL nu-și asumă guvernarea în întreaga ei responsabilitate și pe urmă să mergem la alegeri, normal, la termen”, a spus Marcel Ciolacu, miercuri seară, la Digi24.

„Am spus: mă mir că mai trăim. Am văzut și atacul cu PNL, care a pornit reformele… În afară de discursuri ar trebui să vorbim și de lucruri concrete. Ce reforme a pornit PNL? În cele 25 de ordonanțe de urgență, unde e reforma? Ordonanța pe sănătate numită ordonanța morții sau ordonanța cu trotinetele. Reforma trotinetelor sau ce reformă? E clar că continuăm campania electorală. Îmi pare rău că președintele o continuă, rolul președintelui este cu totul altul. La un moment dat sper să intrăm într-o normalitate. Nu aceasta este normalitatea”, a adăugat liderul interimar al PSD.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.