Bătaia de joc din Sectorul 1 continuă: ce tunuri mai pregătește administrația PSD

Share:

Stâlpi de iluminat de aproape 5500 de euro bucata, achiziții de imobile foarte scumpe și inadecvate utilizării propuse, schimbarea destinației unei companii care a tocat bani degeaba aproape 4 ani – doar câteva exemple de proiecte pe care administrația PSD le supune aprobării Consiliului Local al Sectorului 1 în ședința de astăzi. 

Primarul PSD și echipa sa continuă să surprindă cu proiecte aberante, prin care își propun doar să dea ultimele tunuri din bani publici, pe final de mandat.

Probabil cea mai flagrantă propunere este cea de schimbare a obiectului de activitate al Companiei de investiții și dezvoltare în sănătate și domenii de interes public-privat Sectorul 1, cea înființată pentru construirea spitalului Sfântul Vasile cel Mare. După ce a eșuat lamentabil în proiectul spitalului, cu un cvasi-studiu de fezabilitate pe care nu l-a văzut nimeni și o licitație la care nu s-a depus nicio oferta, Tudorache s-a gândit să schimbe o sintagmă: cea care spune ca scopul unic de activitate este construirea de spitale (amendament PNL inca de la înființarea companiei) cu una în care scopul principal de activitate devine “lucrări de construcții”.

Reamintim că aceeași companie a scos la licitație anul trecut un un contract de lucrări de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie pentru nouă patinoare în sectorul 1 – în parcul Bazilescu, Kiseleff şi la sediul Primăriei Sectorului 1. Din greșeală, vinovații vor plăti – spunea primarul PSD la vremea respectivă.

”Vinovații de licitația de 60 de milioane de euro pentru nouă patinoare nu doar că nu au plătit, ci vor fi răsplătiți acum cu o schimbare chipurile minoră, de nuanță, care să le dea voie să construiască ce doresc, fără nicio limitare. Tudorache a irosit ani și bani ai cetățenilor Sectorului 1, inclusiv cu această companie care ar fi trebuit să înceapă demersurile pentru spital din prima zi. În schimb, au tăiat frunze la câini și după câteva eșecuri răsunătoare se gândesc cum să dea totuși câteva tunuri, pe modelul companiilor administrate de Firea. Această mișcare spune totul despre stilul de administrație PSD, de care vom scăpa curând: hoție la drumul mare”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

Un alt proiect ciudat este cel în care se propune aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea sistemului de iluminat din parcul Jersey City (fostul Parc Băneasa), prin achiziționarea de către ADP a 30 de stâlpi de iluminat cu prize electrice  de…5.343 euro/bucata.

Nu putem decât să sperăm că, la acest preț, stâlpii cu pricina vor face și alte lucruri, pe care ADP nu prea e în stare să le facă. De exemplu, să monteze rulouri de gazon în perioade favorabile, nu înainte să ningă…cum a fost cazul recent, pe Bulevardul Expoziției.

“Ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de astăzi include, pe lângă aceste tunuri mai mici sau mai mari, și diverse încercări de achiziții din trecut, respinse pe motiv de lipsă de oportunitate. Mascate sub probleme reale din sector, precum aglomerația din școli, proiectele PSD de achiziție de imobile la suprapreț sunt doar tunuri imobiliare și atât – destinația acelor clădiri poate fi de maxim creșă sau after-school, în niciun caz de școli, așa cum justifică ei în proiectele redactate cu maximă incompetență. PNL nu va gira aceste mizerabile încercări de jefuire a bucureștenilor!”, a mai spus președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.