Rareș Bogdan, reacție dură în „cazul Sorinei Pintea”

0

Europarlamentarul PNL, Rareş Bogdan, a afirmat că nu este normal să existe o „jelanie naţională” în cazul Sorinei Pintea, având în vedere că fostul ministru al Sănătăţii a fost arestat preventiv pentru luare de mită. Liberalul a mai afirmat că trebuie respecte drepturile civile, în condiţiile în care starea de sănătate a Sorinei Pintea este una precară.

„Eu ştiu un singur lucru: că niciun funcţionar public, niciun om politic, nicium om ales într-o funcţie publică sau desemnat într-o funcţie publică nu trebuie să ia şpagă. Dacă într-adevăr doamna Pintea a luat 120.000 de lei şpagă şi a mai luat şi alte sume prin domnul Liviu Pop sau separat, nu ştiu, este ruşinos că o ţară întreagă a ajuns să plângă. Sigur că sunt de acord, ca orice liberal, că drepturile civile trebuie respectate, că drepturile oricărui inculpat trebuie respectate, dar în acelaşi timp, repet, faptul că o ţară întreagă a ajuns să facă jelanie naţională, uitând că totuşi doamna Pintea este acuzată că a luat şpagă din banii pe care trebuiau să-i primească oamenii pentru medicamente într-o acţiunea de a stopa pandemia de coronavirus arată cât de bolnavă este România”, a declarat Rareş Bogdan la Antena 3.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a a anunţat că a dispus o anchetă pentru a stabili condiţiile în care Sorina Pintea a fost transportată marţi seară din Arestul Central la Policlinica MAI.

Zeci de oameni s-au adunat, joi după-amiază, în centrul oraşului Baia Mare pentru a o susţine pe Sorina Pintea, arestată pentru luare de mită. Printre cei care au ieşit în stradă se numără şi angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, unde Pintea a fost directoare, precum şi soţul şi fiul fostului ministru.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.