China a descoperit tratamentul pentru combaterea coronavirusului

0

China National Biotec Gropu Company a anunţat faptul că foloseşte cu succes un ser anti-COVID 19 pentru tratarea bolnavilor cu forme grave de infecţie cu coronavirus. Guvernul chinez a confirmat datelor şi a admis faptul că se poate trata coronavirusul prin intervenţii farmacologice încă din luna februarie, conform dcnews.

Cu toate acestea, este posibil ca metoda folosită în China să nu fie autorizată în Europa. Astfel medicii speră să fie dezvoltat vaccinul anti-coronavirus decât terapia cu ser.

China folosește o resursă pusă la dispoziție chiar de către epidemia cu COVID 19: pacienții infectați cu coronavirus. Peste 80% din cazuri fac forme ușoare sau chiar inaparente, vindecându-se de la sine. Acești pacienți au eliminat virusul din organism bazându-se pe producția proprie de anticorpi. După aproximativ două săptămâni aceştia sunt vindecați, iar organismul lor continuă să producă anticorpi care distrug coronavirusul.

Persoanele vindecate donează sânge, iar medicii separă plasma de eritrocite și o injectează pacienților cu forme mai grave de boală. Anticorpii aflați în serul ”donat”  anihilează virusul din sânge, ajutând organismul să reziste până apare secreția proprie de anticorpi, sau chiar elimină COVID în lipsa acesteia (cum se întâmplă la imunodepresați, transplantați etc).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.