Cadrele didactice vor primi, integral, salariul pe perioada cât școlile vor fi închise!

0

Ministerul Educației a făcut, marți, noi precizări precum faptul că profesorii pot ține cursuri pe platforme online sau pe grupurile de whatsapp ale elevilor. Profesorii nu sunt obligați să dea pe la școală. Cei care vin la școală în perioada în care școlile sunt închise sunt angajații care aparțin personalului didactic auxiliar și nedidactic se prezintă la locul de muncă.

Ministerul Educației le-a mai spus inspectorilor că juriștii caută temeiuri juridice pentru ca această activitate să fie considerată sau nu activitate de predare.

În cazul în care la consiliul profesoral sunt programate ședințe de acordare a gradațiilor de merit, atunci acestea vor avea loc în mod normal. Profesorii vor fi plătiți normal pentru luna martie, salariile vor fi primite integral.

Reprezentanții ministerului le-au spus inspectorilor că se prelungește cu o săptămână, după reînceperea cursurilor, calendarul privind înscrierea în clasa pregătitoare. La fel se întâmplă și cu evaluarea psihosomatică, pentru care calendarul se prelungește cu o săptămână după reînceperea cursurilor.

De asemenea, inspectorii au aflat că simularile pentru evaluarea națională și bacalaureat se suspendă până la o dată ulterioară.

Ministerul Educației le-a mai spus inspectorilor școlari că vor primi precizări scrise marți, inclusiv privind posibilitatea de a se solicita și acorda în această perioadă concediu de odihna.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.