Xi Jinping a vizitat, epicentrul coronavirusului ucigaș, orașul Wuhan

0

În timp ce isteria coronavirus a cuprins toată Europa, majoritatea guvernelor anunţând măsuri restrictive de sistarea a unor activităţi sau închidere a şcolilor, în Asia pare să fi trecut perioada de maxim a virusului ucigaş.

Coreea de Sud a fost multă vreme a doua cea mai infectată ţară din lume, după China, însă ultimele date venite de la Seul relevă o scădere drastică a îmbolnăvirilor. Astfel, ultimul bilanţ indică 131 de noi cazuri de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai scăzut număr de infecţii raportat în această ţară în ultimele săptămâni. 92 dintre cazuri au fost raportate la Daegu, epicentrul coronavirusului din Coreea de Sud. În privinţa deceselor, trei noi cazuri au fost anunţate în Coreea de Sud în ultimele 24 de ore, numărul celor infectaţi ajungând, la nivel naţional, la peste 7.500.

Într-un interviu acordat pentru CNN, ministrul sud-coreean al Sănătăţii, Park Neunghoo, s-a arătat convins că ţara a trecut peste „vârful infectării cu coronavirus„. Guvernul de la Seul s-a arătat printre cele mai ambiţioase şi dinamice când a venit vorba să furnizeze publicului teste uşoare şi gratuite pentru Covid-19. S-a ajuns la performanţa de a putea fi efectuate aproximativ 15.000 de teste pe zi, până în prezent efectuându-se 196.000 de teste gratuite. Mai mult, autoritățile din orașul Goyang au înființat chiar cabinele de testare mobile, din autovehicule speciale. „Detectarea pacienților într-un stadiu incipient este foarte importantă, pentru că virusul este foarte contagios și, o dată ce începe, se răspândește foarte repede și în zone foarte largi. Creșterea capacității de testare este foarte importantă deoarece, în acest fel, putem detecta pe cineva care poartă virusul, iar apoi putem ţine pe loc virusul„, a mai spus ministrul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.