A murit avocatul Lucian Bolcaș!

0

Lucian Bolcaş a murit, vineri, la vârsta de 77 de ani. Avocatul care și-a dedicat mai bine de jumătate de secol meseriei. În ultima vreme, Lucian Bolcaş nu a mai apărut în spaţiul public din cauza unor probleme de sănătate. 

Lucian Bolcaş, propus de PSD la Curtea Constituţională, a fost parlamentar în două legislaturi, lider PRM şi avocat al lui Adrian Năstase în dosarul Trofeul Calităţii.

Bolcaş s-a născut în 15 aprilie 1942, a absolvit Facultatea de Drept şi este avocat în Baroul Bucureşti. Lucian Bolcaş a fost deputat din partea PRM în două legislaturi: 2000-2004 şi 2004-2008.

În prima legislatură, 2000-2004 fostul deputat a fost lider al Grupului parlamentar al PRM, până în aprilie 2001, preşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii şi, ulterior, membru în Comisia juridică de disciplină şi imunităţi. Acesta a mai deţinut funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru elaborarea propunerii legislative privind revizuirea Constituţiei.

În legislatura 2004-2008, Lucian Bolcaş a fost membru în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor şi membru al Comisiei permanente a Parlamentului privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, organizarea şi funcţionarea şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, dar şi al Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru modificarea şi completarea regulamentului şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

În cadrul partidului, Bolcaş a fost vicepreşedinte al PRM, membru în Consiliul Director şi în Biroul Permanent al acestei formaţiuni politice.

În decembrie 2008, după ce, odată cu introducerea votului uninominal, a ratat intrarea în Parlament, Bolcaş spunea că îşi va exercita, în continuare, profesia de avocat.

„Eu am fost şi voi fi şi în continuare avocat. E o profesie nobilă, pe care vreau să o exercit în continuare. Acesta este principalul meu plan de viitor”, spunea el.

În 10 martie 2010, a fost exclus din PRM, pentru trădarea intereselor partidului şi pentru declaraţiile publice în contradicţie cu deciziile şi punctele de vedere ale formaţiunii. Bolcaş preciza atunci că nu se îndepărtează de viaţa politică şi că va rămâne profund naţionalist. Întrebat dacă va adera la alt partid, Bolcaş a răspuns: „Să mă gândesc. Cine poate să primească un om care afirmă că este profund naţionalist?”.

În septembrie 2010, el a devenit, însă, membru PSD.

Din postura de parlamentar PRM, a comentat decizii ale Curţii Constituţionale. În octombrie 2008, califica drept „corectă şi morală” decizia Curţii referitoare la constituţionalitatea legii privind creşterea salariilor cadrelor didactice.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.