Panică în Israel. Benny Gantz, amenințat cu moartea!

Principalul rival al premierului israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu, Benny Gantz urmează să fie plasat sub protecţia strânsă a statului, în urma unor ameninţări pe Internet, a anunţat serviciul siraelian de securitate internă Shin Beth, relatează AFP, scrie News.ro.

”Premierul a aprobat recomandarea Shin Beth în vederea asigurării unei protecţii strânse a domnului Gantz”, a anunţat marţi serviciul. Această decizie este necesar să fie aprobată de o Comisie independentă în domeniul securităţii.

Protecţia lui Gantz, liderul Partidului Albastru-Alb (centru), a fost asigurată până în prezent de serviciul de securitate al Parlamentului şi a fost consolidată deja, după ce acesta a fost insultat şi ameninţat din cauză că a anunţat că vrea să formeze un guvern cu susţinerea partidelor arabe israeliene.

Gantz a repostat sâmbătă pe Twitter un mesaj în care se arată că ar trebui ”să fie asasinat la fel ca Rabin”, o trimitere la asasinarea premierul laburist Yitzhak Rabin în 1995 de către un extremist evreu, în urma unei campanii pline de ură împotriva acestuia a unei părţi a dreptei israeliene – conduse atunci de către Netanyahu.

Benjamin „Netanyahu, opreşte această incitare la violenţă, nu spune că nu erai la curet” cu ameninţările online, a comentat Gantz pe Twitter.

În Israel, doar şapte persoane, inclusiv şeful opoziţiei, primesc în mod automat protecţia Shin Beth.

Gantz – al cărui partid s-a clasat al doilea în alegerile legislative de la 2 martie, după Likudul (dreapta) al lui Netanyahu – nu este liderul opoziţiei, întrucât acest titlu poate fi atribuit doar după formarea Guvernului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.