Premierul Italiei, măsuri extreme pentru combaterea coronavirusului. Farmaciile și magazinele alimentare, singurele deschise!

Premierul Italiei ia măsuri extreme pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Giuseppe Conte a anunţat că în Italia vor rămâne deschise doar magazinele alimentare şi farmaciile. 

„Vor fi închise toate magazinele, cu excepţia celor cu bunuri necesare, precum farmaciile şi cele alimentare. Este permisă în continuare livrarea la domiciliu. Producţia industrială va continua, dar cu măsuri de siguranţă. Va fi garantat transportul public”, a anunţat premierul Giuseppe Conte miercuri seară.

„Efectul efortului va fi vizibil în 14 zile”, a precizat el.

Numărul deceselor cauzate de epidemia de coronavirus în Italia a crescut cu 31% în ultimele 24 de ore, ajungând la 827, aceasta fiind cea mai mare creştere absolută zilnică de la anunţarea primelor cazuri de contaminare în această ţară, pe 21 februarie, a anunţat miercuri seară Agenţia italiană de protecţie civilă, potrivit Reuters şi DPA.

Numărul total al cazurilor de infecţie cu coronavirus confirmate în Italia, ţara europeană cea mai afectată de această epidemie, a urcat la 12.462, faţă de 10.149 în urmă cu 24 de ore, în creştere cu 22,8%.

Şeful Agenţiei italiene de protecţie civilă, Angelo Borrelli, a declarat că 1.045 de persoane s-au vindecat complet, iar 1.028 de pacienţi infectaţi cu coronavirus se aflau miercuri seară la terapie intensivă, faţă de 877 în seara precedentă.

Epidemia rămâne concentrată în regiunile din nordul Italiei, cu 7.280 de cazuri în Lombardia, 1.739 de cazuri în Emilia-Romagna şi 1.023 de cazuri în Veneto. În regiunea Lazio, unde se află capitala Roma, sunt înregistrate 150 de cazuri, faţă de 116 în ziua anterioară.

În total, în Italia, au fost înregistrate 12.462 de cazuri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.