Trump, decizie radicală în lupta împotriva coronavirusului. Toate călătoriile din Europa, interzise!

0

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că va suspenda toate călătoriile din ţările europene către Statele Unite pentru următoarele 30 de zile. Aceasta este una dintre cele mai dure măsuri luate administraţia americană pentru a limita răspândirea epidemiei provocate de noul coronavirus. 

În cadrul unei apariţii televizare din Biroul Oval de la Casa Albă, Donald Trump a anunţat că toate călătoriile din Europa către Statele Unite vor fi suspendate în umătoarea lună. Restricţiile intră în vigoare începând de vineri, la miezul nopţii. Măsura nu se va aplica Marii Britanii, relatează Bloomberg.

Preşedintele american a acuzat Uniunea Europeană că nu a limitat călătoriile dinspre China încă din primele zile ale epidemiei şi a a precizat că a emis un decret pentru a limita răspândirea numărului de îmbolnăviri de coronavirus în Statele Unite.

”Am decis să trecem la acţiuni ferme, dar necesare pentru a proteja sănătatea şi bunăstarea tuturor americanilor”, a declarat Donald Trump.

”Pentru a împiedica intrarea unor noi cazuri în ţara noastră, voi suspenda toate călătoriile provenind din Europa către SUA pentru următoarele 30 de zile”.

Potrivit sursei citate, măsura suspendării călătoriilor îi afectează pe cetăţenii celor 26 de state membre UE. Restricţia nu se va aplica, însă, Marii Britanii.

Mai mult, această decizie nu îi vizează pe cetăţenii americani.

În Statele Unite ale Americii au fost depistate până acum 1.135 de cazuri de COVID-19 şi 38 de decese.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.