Orban, desemnat, din nou, premier de Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că îl desemnează din nou pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier. 

„Singura propunere pe care am primit-o este Ludovic Orban şi, în consecinţă, l-am desemnat pe domnul Ludovic Orban pentru poziţia de prim-ministru al Guvernului”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a adăugat că are promisiuni de la toate partidele politice că se vor implica în Parlament pentru a trece cu „mare celeritate” prin toate procedurile, în aşa fel încât, în foarte scurt timp, posibil sâmbătă, să aibă loc votul de învestire a Guvernului Orban.

„Un vot care se va da în condiţii foarte speciale, dar am toată încrederea că Parlamentul are toate datele şi toate posibilităţile pentru a trece cu bine prin această procedură. Mă aştept de la toate partidele, de la toţi politicienii responsabili din Parlamentul României să fie parte a acestui efort comun de rezolvare a situaţiei, de finalizare a acestei crize politice în aşa fel încât să putem să ne concentrăm 100% pe combaterea infecţiilor cu coronavirus”, a susţinut Iohannis.

El a motivat că a decis ca aceste consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare să aibă loc în sistem teleconferinţă având în vedere situaţia specială generată de apariţia coronavirusului în România.

Şeful statului a apreciat că discuţiile cu toate partidele şi grupurile parlamentare au fost „foarte bune”, „foarte constructive”.

„Toate abordările politicienilor cu care am discutat au fost consistente, mature şi constructive. Toată lumea a înţeles că suntem într-o situaţie foarte specială, într-o situaţie de criză, în care nu este loc de răfuieli politice, ci este nevoie de soluţii şi asta foarte urgent”, a precizat Iohannis.

El a spus că există un Guvern în funcţiune, cel condus de Ludovic Orban, care a „lucrat foarte serios şi foarte bine de la învestire până în prezent, indiferent dacă a lucrat cu puteri depline sau interimar”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.