Peste 6000 de români au semnat petiția ”Fără privilegii pentru parlamentari în plină pandemie”

Share:

Comunitatea Declic a lansat vineri seara o petiție adresată Parlamentului României, prin care cere tratament egal pentru toți cetățenii țării în plină pandemie de Coronavirus. Peste 6000 de români au semnat, în timpul nopții, petiția și le solicită parlamentarilor să nu irosească testele de coronavirus și echipamentele de protecție, care ar putea fi necesare personalului medical.

Reprezentanții Declic vor să prevină folosirea inutilă a testelor de depistare a coronavirusului și a echipamentelor de protecție pentru cei 470 de parlamentari așteptați sâmbătă dimineața la ședința de învestire a Guvernului.

Aceste echipamente sunt critice pentru protecția personalului medical aflat în prima linie de contact cu bolnavii. Ele ar putea echipa 470 de medici, asistente sau infirmieri.

Consumarea de teste pentru depistarea coronavirus în rândul parlamentarilor i-ar priva pe cei care chiar au nevoie de diagnosticare. Este și cazul medicilor și asistentelor din focarul de la Spitalul Gerota care așteaptă de miercuri dimineață să li se facă teste.

În condițiile în care cantitatea de teste și de echipamente medicale de protecție este limitată, transmitem un mesaj ferm clasei politice că nimeni nu e mai presus de lege și nu vom accepta privilegii pentru parlamentari în plină pandemie. Această testare a parlamentarilor vine în lipsa unei anchete epidemiologice care să constate necesitatea unei astfel de măsuri și denotă o clasă de privilegii inacceptabilă pentru o societate democratică”, a declarat Roxana Pencea Brădățan, coordonator de campanii Declic.

Potrivit Ministerului Sănătății, marți erau doar 1.200 de teste în cele șapte centre din țară. Acestea urmau să suplimentate cu doar încă 3.500 la finalul săptămânii.

Petiția poate fi accesată și semnată aici: https://facem.declic.ro/campaigns/coronavirus-fara-privilegii-pentru-parlamentari

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.